Det er lite som tyder på at den nåværende australske regjeringen vil rikke på sitt syn på ekteskap mellom par av samme kjønn.

Australias statsminister Julia Gillard legger ikke skjul på at hun er imot ekteskap mellom par av samme kjønn. Den nyvalgte statsministeren og lederen av Australias sosialdemokratiske parti har tidligere også uttalt at det ikke vil skje noen endringer på den fronten så lenge hun er statsminister.

«Vi mener at ekteskapet er passende i den nåværende formen, det vil si at den anerkjenner ekteskap som en pakt mellom mann og kvinne», uttalte Gillard til nettstedet theage.com.

Den australske loven definerer ekteskapet som en pakt mellom mann og kvinne. Loven presiserer også at homofile par som gifter seg i utlandet ikke vil få ekteskapet sitt anerkjent i Australia.

Ifølge regjeringens talsmann vil ikke den australske regjeringen endre praksis på dette punktet heller og vil ikke fortsette å hindre at homofile par inngår ekteskap utenfor landets grenser.

Det vil de gjøre ved å holde tilbake de nødvendige sertifikater og papirer slik at australske homofile ikke kan få anerkjent ekteskap som inngås i land der ekteskap mellom par av samme kjønn er tilltatt, skriver nettstedet pinkpaper.com.

Den australske organisasjonen «Australian Marriage Equality» som kjemper for like ekteskapsmuligheter til homofile, mener at politikken er direkte diskriminerende og vurderer å bringe saken inn til klagenemnda.

«Som om det ikke er slemt nok at regjeringens forbud mot homoekteskap tvinger flere hundre homofile i Australia til å gifte seg i utlandet hvert år, ofte med store utgifter og uten familie og venner tilstede, så vil de fortsette å aktivt sette en stopper for at disse australierne kan gifte seg», sier gruppens talsmann Alex Greenwich til pinkpaper.com.