girl in red.
girl in red.

girl in red på Parkteatret

Spiller to konserter på Parkteatret. Torsdag 5. desember for de over 18 år og mandag 9. desember for publikum mellom 14 og 18 år.

Publisert

Norges nye indie-heltinne heter Marie Ulven (20) og kommer fra Horten. Hennes musikalske prosjekt, girl in red, har høstet lovord både her hjemme og internasjonalt, med millioner av månedlige avspillinger og visninger på Spotify og YouTube.

Nå skal hun spille på Parkteatret torsdag 5. desember for publikum over 18 år, og på mandag 9. desember for unge mellom 14 og 18 år.

Den lesbiske artisten har fått veldig mange personlige meldinger fra unge jenter om at hun har hjulpet dem ut av skapet, og gitt dem rom til å akseptere seg selv.

«Jeg har ikke tenkt at jeg skal normalisere noe. Jeg har tenkt at dette er helt vanlig, så derfor gjør jeg det. Jeg har ikke tenkt at jeg tar noe ansvar, at jeg skal gjøre meg til et gay icon. Dette er min oppfatning av virkeligheten, og jeg nekter å skrive på en annen måte. Skulle jeg skrevet om en gutt ville det vært kjemperart», sa hun i intervjuet Blikk hadde på trykk i juninummeret.

Låtene hennes er uten filter, korte og direkte med en fri strøm av tanker og følelser om kjærlighet, sorg og besettelse. girl in red lager eksepsjonelt catchy og gode poplåter, med en umiddelbar egen identitet, drømmende indie-vibber og en dose lo-fi.

Låta hennes, «I Wanna Be Your Girlfriend», var å finne på New York Times prestisjefylte liste over de beste låtene i 2018. Nå er hun også valgt ut av Youtubes artistutviklingsprogram, som heter Foundry. Det innebærer blant annet promotering og store reklameplakater på fasadene i New York og Los Angeles, ifølge Aftenposten.

girl in red, Parkteateret, 5. desember, kl. 19, og 9. desember, kl. 18 (ungdom). Olav Ryes plass 11, Oslo.

Mer info: parkteatret.no