Skeiv sommer

– Jeg er kriminell i 64 land, det er ganske sinnsykt

Gro Hammerseng-Edin skal bruke sommeren på familie og venner. Og ellers brenner hun for å kjempe videre for folk som har vunnet frem rettigheter for oss.

Gro Hammerseng-Edin er kåret til skeivt forbilde av avisa Nationen.
Publisert Sist oppdatert

I intervjueserien Skeiv sommer har vi i år snakket med mange av dem som nylig ble kåret til et Skeivt forbilde av avisa Nationen.

Den tidligere håndballspilleren Gro Hammerseng-Edin (44) ble fremhevet sammen med sin kone Anja. Avisa nevnte særlig deres felles arbeid for likestilling i idretten, og boka de skrev sammen; «Anja + Gro = Mio – kunsten å få barn» fra 2014.

Under et møte i Statsministerboligen tidligere i sommer sa Hammerseng-Edin til NTB at: 

«Det var strevsomt og av og til belastning, spesielt kanskje for familien min, å være en av de synlige. Når jeg har fått høre hvor mange det har betydd noe for, har det egentlig vært udelt positivt»

– Hva betyr en sånn utmerkelse som denne fra Nationen for deg?

– Det er utrolig hyggelig. Det er fint å få bidra. Jeg har selv kjent på viktigheten av rollemodeller og forbilder. Jeg får motivasjon til å bruke stemmen min enda mer, sier Gro Hammerseng-Edin til Blikk.

– Hva gjør du i sommer?

– Tilbringer masse tid med familie og venner. Både her hjemme og et par turer utenfor Norges grenser. Elsker å ha rolige dager med mine kjære. Lese bøker, bade, piknik, båtturer. Være sammen og ha god tid.

– Det blir også feiring av bryllupsdag og minstemann blir seks år i sommer. En tur til Spania og noen dager med gode venner på deres landsted i Sverige.

– Beste sommerminne?

– Må nok bli bryllupet vårt, dagen da minstemann kom til verden og kanskje OL i Beijing?

– Verste sommerminne?

– Tenker sjelden på den måten, men første kjærlighetssorg var jo ganske kjip.

– Liker du spontane turer, eller er du en planlegger?

– Er vel i grunn en planlegger, men de kortreiste utfluktene på sparket er jeg glad i og «god» på.

– Hvilke skeive saker brenner du for?

– Jeg brenner sterkt for EQUALITY. På alle vis. Retten til å være den man er og elske hvem man vil. Jeg er kriminell i 64 land, det er ganske sinnsykt.

– Jeg brenner for å bidra til at det kjennes trygt å være seg selv, at flere skal kunne leve fritt og åpent. Kjempe kampen videre for folk som har kjempet frem rettigheter for meg og deg.

På spørsmålet om hva som så er sommerens lesestoff svarer Hammerseng-Edin Lindis to bøker: «Hurum sin bok «Alle mennesker er ikke like mye verdt» og «Valget du har – Selv i helvete kan håpet spire» av Edith Eger.»

– Favorittsommerlåt?

Jeg er veldig glad i Ed Sheeran. En av hans låter er alltid fint. Liker «Shivers» godt hvis det er fest. Eller «Shape of You.»

Powered by Labrador CMS