Statsminister Erna Solberg og kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby.
Statsminister Erna Solberg og kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby.

Guri Melby utnevnt til kunnskaps- og integreringsminister

Venstres Guri Melby ble i dag utnevnt til statsråd i kunnskapsdepartementet.

Publisert Sist oppdatert

Guri Melby har frem til i dag sittet på Stortinget i kunnskaps- og utdanningskomiteen og finanskomiteen, og har tidligere vært byråd for miljø- og samferdsel i Oslo.
– Det å sikre alle en utdanning, sikre alle tilgang på kunnskap, og gi alle mennesker muligheten til å utvikle sitt potensial, har vært et viktig prosjekt for Venstre så lenge partiet har eksistert, sier Guri Melby i et intervju på Venstres nettside.

Melby er 39 år, og kommer fra Orkdal i Trøndelag. Hun har vært lokalpolitiker i Orkdal, Trondheim og Oslo før hun kom inn på Stortinget som vara for Trine Skei Grande i 2018. I tillegg til politiske verv har hun blant annet jobbet som lærer og høgskolelektor, og vært styreleder i Språkrådet.
– Det er ingen tvil om at dette er en svært spesiell dag å bli utnevnt til statsråd i Kunnskapsdepartementet. Alle landets barnehager, skoler, videregående skoler, høgskoler og universiteter stenger nå for å begrense koronasmitte. For kunnskapsdepartementet er det viktigste å ta vare på barn, elever og studenter over hele landet, slik at ikke denne alvorlige situasjonen skal gå på bekostning av deres læring og muligheter til å få seg en utdannelse, og det blir en stor jobb fremover å bistå kommunene som skoleeiere og ikke minst lærere over hele landet i en svært krevende tid, sier Guri Melby i et intervju på Venstres nettside.