Kjærester & kompanjonger

«Hvis du kunne gjort hva som helst, uten å måtte tenke på økonomi, hva ville du gjort da», spør Inger Kristin og ser bort på kjæresten sin Guro.

Publisert Sist oppdatert

På en varm høstdag for fem år siden er Inger Kristin Haugsevje og Guro Jakobsen nyforelska og er ute og går tur sammen. Det er akkurat passe varmt i værer til at de kan sette seg på ned på bryggekanten på Rådhuskaia. Guro smiler til Inger Kristin og svarer: «Jeg ville drevet en koselig liten butikk hvor jeg kunne sitte og drikke kaffe».

Inger Kristin hadde akkurat fullført en master i strategi og ledelse ved Handelshøyskolen BI i Oslo. Guro jobbet som sykepleier, og ved siden av jobben solgte hun vesker hun designet selv i et butikkollektiv på Grünerløkka.

Etter turen med dagdrømmerier, nevnte Guro for eieren av butikk-kollektivet at hun måtte si ifra den dagen hun ble lei. Hun og Inger Kristin hadde på det tidspunktet ingen planer om å drive en butikk sammen, men Guro nevnte det som en mulighet langt fram i tid. Men en uke senere fikk de plutselig beskjed om at lokalet var deres hvis de ville ha det.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 måned digitalt kr 89,-

Bestill her

1 år digitalt kr 699,-

Bestill her

1 år Magasin, 11 utgaver i året inkl. digitalt kr 798,-

Bestill her