Hadia Tajik leder paraden

Publisert

Paraden gjennom Oslos gater går av stabelen lørdag 29. juni. I front leder kulturminister Hadia Tajik an, sammen med utviklingsminister Heikki Holmås, byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland og stasjonssjef, Janne Stømner, fra Oslo politidistrikt. For å vise vei gjennom sentrumsgatene går også leder av LLH, Bård Nylund, og leder av LLH Oslo og Akershus, Hans Heen Sikkeland i front av paraden.– Vi er veldig glade for at kulturministeren, utviklingsministeren, byrådslederen og Oslo-politiet ønsker å delta i paraden. Det viser at paraden er en viktig politisk markering, sier Ole Villund, styreleder i Skeive dager. – Dessuten er paraden en feiring og folkefest, sier Villund. I paraden går unge og gamle, streite og skeive, yrkesgrupper av alle slag, stolte mammaer og pappaer, folk av ulik etnisitet og opprinnelse, sammen i glede og alvor.Paraden representerer mye av det vi kan være stolte av i Norge. Retten til å være fri.– Paraden markerer din rett til å være den du er, at retten til å være forskjellig er det vi har til felles, sier Villund.

Paradeshow

Kulturminister Hadia Tajik skal i tillegg til å gå i front av paraden, åpne paradeshowet, rett etter at paraden ankommer Rådhusplassen og Pride park. Det er Diva Dean som presenterer årets paradeshow. Dean lover et fartsfylt, morsomt og underholdende paradeshow, med opptredener av artister som Sverre Eide, fra årets Idol-konkurranse, Mathias Holmgren, fra den svenske melodifestivalen, og Jorge Leira, fra Norske Talenter.

Paraderute 2013

Paraden har avgang fra Grønland, lørdag 29. juni 2013, klokken 13.00.– I paraden vil vi markere Skeive dagers tema, som i år er individets rett. Individets rett handler om deg, og din rett vil å være deg selv. Dette håper vi vil motivere så mange som mulig til å delta, og vi håper å se en så mangfoldig parade som mulig, sier paradesjef Hallvard Øren. – Paraden er åpen og gratis for alle å delta i. Så bli med på årets morsomste folkefest, sier Øren. Oppstilling i Åkebergveien og Platous Gate (kjøretøy fra klokken 11.00). Deretter går paraden over Grønland, gjennom Brugata – Stenersgata – Lybekkergata – Biskop Gunnerus' gate – Kirkeristen – Stortorvet – Grensen – Kristian IVs gate – Universitetsgata – Karl Johans gate og Akersgata, før den avsluttes på Rådhusplassen.