Pride

Vil ikke ha automatisk Pride-flagging

Kommunepolitiker i Halden, Dagfinn Stærk (KrF) mener interessen for Pride kan avta, og at det bør få konsekvenser for om kommunen bør flagge med regnbueflagget hvert år.

Fra Halden Pride 2023.
Publisert Sist oppdatert

En debatt om flagging i forbindelse med Pride-markeringer har oppstått i kommunestyret i Halden, ifølge Halden Arbeiderblad.

KrF-representanten Dagfinn Stærk har kommentert saken og mener at det ikke skal være automatikk i at kommunen skal flagge for å markere Pride.

Dette har ført til at flere representanter i kommunestyret har reagert og mener at kommunen skal flagge med Pride-flagget.

Vil ta hensyn

Kommunestyret fikk nylig kommunens nye flaggreglement til politisk behandling.

Reglementet beskriver rutiner for flagging ved dødsfall og begravelse, kommunale arrangement og feiringer, og andre arrangementer, markeringer eller merkedager av allmenn interesse.

– Det foreslåtte flaggreglementet for Halden kommune har som mål å ta hensyn til både nasjonale lover og lokale tradisjoner, samt samfunnets verdier slik de er i utvikling, sto det i sakspapirene.

Helt konkret var det Pride-flaggingen som KrFs eneste representant i kommunestyret, Dagfinn Stærk, reagerte på.

 – Det kan hende at interessen og oppslutning om Pride vil være stor i årene framover, men det kan også hende at det vil avta. Et flaggreglement bør uansett ikke lages ut fra hva som føles aktuelt her og nå, sa Stærk i debatten i kommunestyret.

Stærk mener at Pride-bevegelsen må søke om å få flagge, på lik linje med andre.

Det fikk Sara Langbråten (Rødt) til å reagere.

– Forslaget til Stærk løper baklengs inn i historien. Motstanden som noen mennesker har mot Pride viser hvorfor det er innmari å opprette støtten både via flagg og symbolikken i dette, sa hun.

Dagfinn Stærks forslag om å stryke Pride-flaggingen fra flaggreglementet fikk stemmene fra Stærk, FrPs Lena Kristiansen og de to uavhengige representantene Tomm Egil Hammer og Hans Jørgen Fagereng.

 

 

Powered by Labrador CMS