Skeiv sommer

– Jeg er nok ikke en person som går fremst i Pridetoget

Halvor Bakke mener han kan gjøre mye for den skeive saken kun ved å være seg selv og bruke stemmen sin. Sommeren har han for det meste tilbragt hjemme i Stavern.

Halvor Bakke er kåret til skeivt forbilde av avisa Nationen.
Publisert

I intervjueserien Skeiv sommer har vi i år snakket med mange av dem som nylig ble kåret til et Skeivt forbilde av avisa Nationen.

Halvor Bakke ble, som Nationen skriver, første gang kjent som en del av «Homsepatruljen» på TV3 for 20 år siden.

Avisa fremhever også at han i fjor ga ut boka «Mitt Rom», der man ifølge forlaget blant annet kan lese om oppveksten som odelsgutt på Bakke gård i Stavern til tv-kjendis-status. 

Men også om såre skoleår med mobbing og om en gryende erkjennelse av å være homofil – og med det frykten for å brenne i helvete, slik pastoren i det frikirkesamfunnet Bakke-familien tilhørte sa ville skje med sånne som ham.

– Hva betyr en utmerkelse som denne i Nationen for deg?

– Det er hyggelig å bli lagt merke til for den personen man er og jobben man gjør, uten at man nødvendigvis står med et prideflagg i hånden, sier Bakke til Blikk.

 – Hva gjør du i sommer?

– I sommer har jeg vært hjemme på gården i Stavern med besøk av venner og familie. I tillegg var på konsert med Benjamin Ingrosso i Sverige, Stavernfestivalen, men ikke minst skal jeg få flytte inn i mitt feriehus i Cape Town i Sør-Afrika.

– Beste sommerminne?

– Da jeg var ungdom og sov ute under åpen himmel på svabergene hjemme i Stavern.

– Verste sommerminne?

– Jeg er en værsyk type så en juli måned med dårlig vær blir jeg fort litt grinete av.

– Liker du spontane turer, eller er du en planlegger?

– Jeg er absolutt en planlegger, men kan også hive meg på spontane turer.

– Hvilke skeive saker brenner du for?

– Jeg er nok ikke en person som går fremst i Pridetoget, men tror at det er minst like viktig for saken at man bare er seg selv og får bruke stemmen sin fordi jeg er meg og har den jobben jeg har.

– Hva leser og ser du på i sommer?

– Nå i sommer skal jeg lese boka til Stian Hjelvin Andersen, «Takk Bare bra“. Og så holder på jeg på å ser serien «Looking» på Max for øyeblikket.

– Favorittsommerlåt?

– Magnus Carlsson sin coverlåt av Abba – Knowing me, Knowing you.

 

 

Powered by Labrador CMS