Scenekunst

«Drag Syndrome», verdens eneste profesjonelle drag-artister med downs syndrom, tar turen til Politisk Korrekt Teaterfestival i år.
«Drag Syndrome», verdens eneste profesjonelle drag-artister med downs syndrom, tar turen til Politisk Korrekt Teaterfestival i år.

Trenger du et spark i sjelen?

18.-21. november avholdes «Politisk Korrekt Teaterfestival 2021» på Hamar – med over 30 arrangementer og forestillinger.

Publisert Sist oppdatert

.

Hamar får oppleve fire dager med «Politisk Korrekt Teaterfestival 2021» under Teater Innlandets motto «Alle trenger et spark i sjelen». Norske og internasjonale utøvere byr på drag, teater, musikk og dans.

.

Refser av kjærlighet

Blant de mest kjente navnene er avantgarde og performance-kunstneren David Hoyle, som spiller «Rebellion» torsdag og fredag.

David Hoyle har tidligere gjestet Norge flere ganger, senest med to fantastiske forestillinger på Nationaltheatret under Pride 2019. Mange i publikum som fikk pisk av Hoyles tunge på første forestilling, kom igjen for mer kvelden etter.

Hoyle er en sylskarp observatør av vår forfengelighet og vår selvforakt. Legenden, som tidligere framsto i en litt annen utgave under navnet «The Divine David», er kjent for å refse sider ved homomiljøet, som han har kalt den største selvmordskulten gjennom tidene. Men Hoyle slynger ikke prekener fra et politisk korrekt og moralsk ståsted. Han vil at homofile skal verdsette seg selv, også når livet glipper og taket i verden er i ferd med å slippe.

.

David Hoyle er en sylskarp observatør av vår forfengelighet og vår selvforakt.
David Hoyle er en sylskarp observatør av vår forfengelighet og vår selvforakt.

.

Verdens eneste og noen ganske sjeldne

Festivalen får også besøk av «Drag Syndrome». Stjernene i Drag Syndrome er artister som utfordrer vår forestilling om hva drag er og kan være. De har, siden de fikk sin internasjonale debut i Norge i 2018, reist verden rundt med showet sitt. Gruppa er de eneste profesjonelle drag-artistene med downs syndrom.

Dragking gruppa «Gutta» fra Oslo, får æren av å ha åpningsforestillingen torsdag med «Safe Space med Gutta».

Andre høydepunkter er «Grrls over 60», en forestilling om våre forestillinger om voksne kvinner av gruppa Panter Tanter-produksjoner, samt «Oksesult», en dramatisering av kroppspress, sult og lengsel etter samhørighet, slik det tolkes av de unge talentene av Julie Bjørnebye og Sofie Huijs.

Trenger du et spark i sjelen, dra til Hamar!

Fullstendig program og billetter: teaterinnlandet.no

.

Powered by Labrador CMS