Formfulle Bojana Stamenov synger årets serbiske bidrag «Beauty never lies» så flott at vi tror på det.

Stamenov sier til Blikk Nett at flaggene i regnbuens farger som Serbia bruker på scenen, viser til at alle kan få sine drømmer realisert et sted over regnbuen.

Stamenov deltar i den første semifinalen i kveld tirsdag 19. mai og er svært populære blant homsene på Eurovision-pressesenteret her i Wien.

Marija Serifovic, som vant den internasjonale finalen i Eurovision Song Contest i 2007 med låta «Molitva», er også på plass i Wien for å støtte årets serbiske bidrag. Til Blikk Nett sier hun at hun har lite håp for bedringen av situasjonen til den Serbiske lhbt-befolkningen.
– Jeg tror dessverre ikke vi vil se en bedring av situasjonen med det første, sier hun til Blikk Nett og forteller at serbiske homofile lenge har vært utsatt for grov og åpenlys trakassering og vold.

– Men jeg ser at vi gjør fremskritt også i Serbia og velger derfor å være optimistisk med tanke på fremtiden. Ting må bare bli bedre, det kan ikke fortsette slik det er nå til evig tid, mener hun.

Den serbiske delegassjonsjefen Ilic Dragan er enig:
– Det er viktig at arbeidet for menneskerettigheter fortsetter også i Serbia, sier han og uttrykker sin begeistring for Blikk sitt motto «Ingen er som alle andre».

– Det er jo mye av kjernen i budskapet til årets serbiske bidrag også, sier han og poserer villig med Blikk-veska på den røde løperen.

Marija på sin side sier at det å vinne Eurovision har forandret livet hennes totalt og understreker at den europeiske forbrødringen dette arrangementet representerer, er viktigere enn mange kanskje tror.
– Jeg syns årets slagord «Building Bridges» oppsummerer akkurat det på en veldig fin måte. Vi må holde sammen og støtte hverandre i Europa, avslutter hun.