Hatkrim

Drapsforsøket på Tjuvholmen: 17-åring knytter seg til handlingen

Den andre 17-åringen som er siktet for drapsforsøk og hatkriminalitet på Tjuvholmen, knytter seg til handlingen, men nekter straffskyld.

To menn i 20-årene ble natt til lørdag 3. august angrepet her ved uteserveringen på Bølgen og Moi på Tjuvholmen i Oslo. De ble også utsatt for homofiendtlige ytringer.
Publisert

 Han har forklart seg for politiet og knytter seg til handlingen, men jeg kan ikke gå i detaljer om hva han har forklart. Han erkjenner ikke straffskyld, sier hans forsvarer, advokat Thomas Øiseth, til NTB.

17-åringen ble fredag klokken 9.15 fremstilt i Oslo tingrett, der politiet har begjært forlenget fengsling av ham. Kjennelsen i saken er ventet i ettermiddag.

Politiet forteller til NRK at mistanken mot de siktede er styrket.

– Vi har et mye klarere bilde av det som har skjedd etter siste dagers etterforskning. Vi har fått video av hendelsen blant annet, forteller politiadvokat Mari Steen Habbestad.

Samfunnsvern

Det var natt til lørdag 3. august at to menn i 20-årene ble angrepet ved uteserveringen til restauranten Bølgen og Moi på Tjuvholmen i Oslo. Begge ble utsatt for vold, én av dem ble knivstukket. De skal også ha blitt utsatt for homofiendtlige ytringer.

Torsdag avgjorde tingretten at den andre 17-åringen som er siktet i saken, får forlenget varetektsfengslingen med to uker.

Oslo tingrett mener det ikke finnes noe alternativ til varetektsfengsling av denne 17-åringen, som fra før av er siktet for en rekke andre alvorlige forhold, blant annet vold og ran.

Retten konkluderer med at det er så stor fare for at gutten vil begå nye straffbare handlinger dersom han blir løslatt, at videre fengsling er påkrevd av hensyn til samfunnsvernet.

Fire tenåringer pågrepet

Politiet pågrep kort tid etter angrepet to 17-åringer, én 15-åring og én 14-åring. De ble først siktet for grov kroppsskade, men siktelsen ble siden endret til drapsforsøk og hatkriminalitet.

Fredag skal altså tingretten avgjøre om også den andre 17-åringen fortsatt må sitte i varetekt.

– Han tilbakeviser at dette har skjedd på grunn av noens legning, sier forsvarer Øiseth til NTB.

Han argumenterte i fredagens rettsmøte mot varetektsfengsling.

– Han er en ung gutt som sitter fengslet sammen med voksne, i strid med hvordan fengsling av barn skal skje, sier Øiseth.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS