Hatkrim

Tjuvholmen-knivstikkingen: 17-åring nekter straffskyld

Den ene 17-åringen som er siktet for volden mot to homofile menn på Tjuvholmen i Oslo natt til lørdag, nekter straffskyld for drapsforsøk og hatkriminalitet.

Illustrasjon: Reidar Engesbak.
Publisert

Det opplyser hans forsvarer, advokat Thomas Skilbred, til NRK.

– Det er viktig for oss å ta avstand fra drapsforsøk, og at seksuell legning ikke var noen motivasjonsfaktor i hendelsesforløpet, sier han.

Det var torsdag fengslingsmøte for den ene 17-åringen som er siktet i saken.

Sterkt preget

To menn i 20-årene ble angrepet ved uteserveringen på Bølgen og Moi på Tjuvholmen i Oslo. De ble også utsatt for homofiendtlige ytringer. Begge ble utsatt for vold, og én av dem ble i tillegg knivstukket.

Han har blitt operert. Operasjonen har gått bra, og tilstanden til mannen er stabil, opplyser deres bistandsadvokat Sigurd Ihlen til NRK.

Begge to skrives trolig ut fra sykehus i løpet av torsdagen

– De er sterkt preget av det som har skjedd, sier Ihlen.

Fire tenåringer siktet

Politiet har siktet to 17-åringer, én 15-åring og én 14-åring etter hendelsen. De ble først siktet for grov kroppsskade, men ble siden endret til drapsforsøk og hatkriminalitet.

17-åringene ble varetektsfengslet fram til torsdag og lørdag, men politiet ønsker å holde dem fengslet i to nye uker på grunn av bevisforspillelsesfare og fare for gjentakelse.

15-åringen hadde nettopp fylt år, og det ble vurdert som ikke forholdsmessig å fengsle ham. 14-åringen kunne ikke fengsles på grunn av den kriminelle lavalderen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS