Hatkrim

Markering mot hat avlyst

Lørdag 10. august var det planlagt en markering mot hat i kjølvannet av knivstikkingen på Tjuvholmen i Oslo. Det er nå avlyst.

Publisert

Den planlagte markeringen, som skulle finne sted på Eidsvolls plass i Oslo lørdag 10. august, i kjølvannet av knivstikkingen på Tjuvholmen i Oslo, hvor et homofilt par var ofre, er nå avlyst.

Bak arrangementet sto den ideelle organisasjonen The Great Peace Journey.

Arrangøren skriver onsdag på markeringens Facebook-side: «Arrangementet er avlyst pga markeringen av 10. august-terroren, noe vi hadde helt glemt at skulle være. Så får vi håpe at det blir mulig senere å ha noe lignende. Beklager så mye.»

Terrorhandlingen de hadde glemt var Manshaus angrep på moskeen Al-Noor Islamic Centre i Bærum, og drap på sin egen adoptivsøster Johanne Zhangjia Ihle-Hansen.

Dette betyr ikke at det ikke vil komme en markering etter knivstikkingen. Kilder Blikk har vært i kontakt med, kan bekrefte at de store skeive organisasjonene vil arrangere en markering på et senere tidspunkt.

Siktet for hatkriminalitet og drapsforsøk

Fire ungdommer er siktet i saken, og politiet har endret siktelsen fra grov kroppsskade til drapsforsøk og hatkriminalitet.

– Endringene er gjort på grunn av opplysninger vi har etterforsket fram til, herunder de medisinske opplysningene, sier politiinspektør Marte Heggli i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

 

 

 

Powered by Labrador CMS