Hatkrim

Siktelsen etter knivstikkingen på Tjuvholmen endres til drapsforsøk og hatkriminalitet

Politiet har endret siktelsen fra grov kroppsskade til drapsforsøk og hatkriminalitet etter at et homofilt kjærestepar ble knivstukket i Oslo i helgen.

Publisert Sist oppdatert

– Utvidelsen er gjort på bakgrunn av opplysninger som har kommet fram i saken, herunder dokumentasjon om skadene og forklaringer i saken. Den gjelder alle de fire siktede i saken, skriver politiadvokat Marte Heggli i Oslo politidistrikt i en epost til NTB.

Aftenposten omtalte endringen i siktelsen først. Fire unge gutter er siktet etter at to menn i 20-årene ble knivstukket på Tjuvholmen i Oslo natt til lørdag.

De siktede er to 17-åringer, én 15-åring og én 14-åring. Sistnevnte er under den kriminelle lavalder og kan ikke fengsles.

De to 17-åringene ble varetektsfengslet i Oslo tingrett etter knivstikkingen. Fengslingsperioden for en av dem går ut torsdag, mens den andre er fengslet til lørdag.

– Vi ønsker å fengsle dem for to nye uker fordi vi mener at det fremdeles er bevisforspillelsesfare og fare for gjentakelse, sier Heggli.

Den ene 17-åringen blir fremstilt for fengsling torsdag, mens den andre blir fremstilt fredag.

– Når det gjelder 15-åringen ble han 15 for kort tid siden. Da han ble pågrepet, ble det vurdert som ikke forholdsmessig å fengsle ham, sier politiinspektøren.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS