Serie

Sam (Bridget Everett) introduseres for et fargerikt skeivt miljø når hun vender hjem til Kansas etter søsterens død, og gjenforenes med skolekameraten Joel (Jeff Hiller).
Sam (Bridget Everett) introduseres for et fargerikt skeivt miljø når hun vender hjem til Kansas etter søsterens død, og gjenforenes med skolekameraten Joel (Jeff Hiller).

Skeiv helaften i kirken

Publisert

ETTER Å HA SETT «Somebody Somewhere», måtte jeg klø meg i hodet. Hvordan kan en serie om en streit kvinne i 40-årene i den amerikanske Midtvesten føles så helskeiv?

I serien følger vi Sam (Bridget Everett). Etter søsterens død flytter hun fra Manhattan, New York og hjem til Manhattan, Kansas. Familietragedien og hjemkomsten sender henne, forståelig nok, inn i en midtlivskrise. Tross de identiske bynavnene, kunne ikke menneskene og miljøet i Manhattan og Manhattan vært mer forskjellige.

Sam er elskverdig, morsom og varm, men også herlig irriterende i sitt generelt pessimistiske syn på livet. Derfor er det både forløsende og interessant å se henne i møte med den gamle skolekameraten Joel, spilt av Jeff Hiller, kjent fra gjesteroller i serier som «30Rock» og «Ugly Betty». De gjenforenes på jobben som eksamenssensorer. Forøvrig på en helt håpløs arbeidsplass der kollegaer følger med på Sam som mistroiske naboer i en angiverstat.

Den homofile, drømmende og kristne Joel blir en nødvendig kontrast til Sams dystre livssyn. Han tenner en gnist i vår hverdagsheltinne, og får henne til å gjenoppdage stemmen sin, både i direkte og overført betydning. Han inviterer henne med på «korøvelse» i kirken. «Det var det kirken ga meg nøklene til, så det er det jeg kaller det», sier Joel når det viser seg at «korøvelse» betyr skeiv helaften.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Powered by Labrador CMS