Fra en He.She.They-klubbkveld.
Fra en He.She.They-klubbkveld.

Skeiv romjul på Jaeger

Klubben Jaeger i Oslo inviterer til skeiv romjulsfestival søndag 29. desember hvor klubben He.She.They fra London står for stemningen. Bak spakene finner vi pioneren Miss Kittin, Maze & Masters, Louisahhh, samt Vibeke Bruff, kjent fra Oslos klubbscene.

Publisert

He.She.They har i løpet av noen få år revolusjonert klubblivet med sin filosofi og politikk. Klubbkonseptet har satt det som sitt mål å skape møteplasser hvor det ikke betyr noe om du er binær eller ikkebinær – men viktigst av alt, at din kjønnsidentitet eller uttrykk ikke skal by på problemer for deg.

Så langt har klubben laget fester i byer over hele verden, fra New York til Berlin, Ibiza, Dublin, Paris og Amsterdam. Nå i romjula lander He.She.They i Oslo og lager skeiv fest på Jaeger i Grensen 9. På plakaten står store navn, som Miss Kittin, Louisahhh og Maze & Masters, samt Vibeke Bruff, kjent fra Oslos uteliv.

En idé blir klubb
Blikk fikk en prat med Louisahhh i forkant av festen på Jaeger. Bak artistnavnet Louisahhh finner vi dj og produsent Louisa Pillot som har vært tilknyttet He.She.They siden starten i 2017.
– He.She.They var en idé vi hadde på laptopen vår i noen år, og så mot slutten av 2017 bestemte vi oss for å lansere det som i utgangspunktet skulle være et ikkebinært klesmerke, som også skulle arranger kule fester. Det hele endte med å bli en rekke fester og det som i dag er He.She.They, sier Louisahhh til Blikk nett.

Louisahhh.
Louisahhh.

Ideen bak konseptet He.She.They er å skape møteplasser hvor mennesker kan få være mennesker.
– I bunn og grunn gir vi en platform til mennesker som til vanlig mangler en platform og gjennom den visjonen skape mere bredde og inkludering. Det fleste house og technoklubber er dominert av streite, hvite men, både blant djs og publikum. He.She.They jobber for å finne talenter blant rasifiserte, kvinner, transfolk, ikkebinære og queers. Vi ser at den strategien påvirker bredden i publikum også.

Åpent for alle
Det hele er basert på ideen om at hvis en klubb har et bredt publikum, vil flere føle seg velkommen, uavhengig av hva og hvem du identifiserer deg som.
– Som queer har jeg aldri følt meg fullstendig velkommen på steder som domineres av streite, hvite menn. Men det betyr ikke at streite, hvite menn ikke er velkommen hos He.She.They, for det er de. Og de kommer. Våre klubbkvelder er åpen for alle som har et åpent sinn, sier Louisahhh.

Verden går fremover, men også bakover. Til tross for at rettighetskampen har tatt fart, så har også motstanden mot lhbtqi-mennesker blitt mere synlig. Behovet for trygge møteplasser har vært tilstede siden lenge før Stonewall-opptøyene. Man skulle tro behovet hadde minsket med årene, takket være rettighetskampen. Men det ser ut til at behovet bare øker.
– Trygge møteplasser er viktig fordi mange av oss liker ikke følelsen av å stå utenfor, eller å oppleve å være annerledes hele tiden. Vi har et behov for å kunne kysse partneren vår uten frykt for å bli skadet. For rasifiserte er det også viktig å kunne føle at man ikke er en minoritet på dansegulvet, sier Louisahhh, og legger til:

– He.She.They er en plass hvor modige queers, streite, ikkebinære, trans, cis-folk, uavhengig av farger, kan møtes. Vi vil ikke være en ghetto hvor mennesker kun møter andre som seg selv. Vi skal være et sted hvor ulike mennesker møtes og har det bra sammen. Mennesker er ikke bare én ting, og derfor er det viktig med steder hvor man kan oppleve noe nytt og noe annet enn det vanlige, sier Louisahhh til BLIKK nett.

Romjulsfestivalen x He.She.They: Kittin + Louisahhh, søndag 29. desember kl. 23, Jaeger, Grensen 9, Oslo.
Info: Romjulsfestivalen x He.She.They: Miss Kittin + Louisahhh

Louisahhh topp 5:
Louisahhh har gitt BLIKK en topp fem liste på låter som får dansegulvet på en He.She.They-kveld til å koke.