EuroPride 2014 arrangeres i Oslo til sommeren og den nye nettsiden har som mål å trekke skeive europeere til hovedstaden.

20. – 29. juni tar Oslo over stafettpinnen fra Marseille, som arrangerte EuroPride i 2013, og EuroPride i Oslo har som mål å trekke publikum fra hele Europa.
– Å arrangere EuroPride betyr flere folk, mer oppmerksomhet, større og flere fester og debatter. Alt blir større og viktigere. Og kanskje blir EuroPride 2014 i Oslo spesielt viktig nå som vi ser at lhbt-rettigheter er på vikende front i flere europeiske land, som i vårt naboland Russland, sier Stein Runar Østigaard, leder av Skeive dager og Oslo Pride.

– Med EuroPride har vi, Oslo Pride, Norge og Oslo som by, sjansen til å sette menneskerettigheter ordentlig på den internasjonale agendaen, sier Østigaard til Blikk.

Med et alvorlig bakteppe arrangeres tidenes skeive festival i Oslo.
– Med større og bedre Pride park på Rådhusplassen, et grensesprengende Pride house på Litteraturhuset og i Kulturhistorisk museum, og, ikke minst, en parade folk sent vil glemme, sier Østigaard.

Sentralt i markedsføringen av neste års store begivenhet i hovedstaden, står VisitOslo.
– Med VisitOslo på laget har vi gjennom hele 2013 promotert EuroPride 2014, i mange europeiske byer. Det er vi sikre på vil gi gode resultater, sier Østigaard.

På nettsiden europride2014.com kan man allerede nå melde sin interesse for å være med som frivillig, og det er mulig å melde inn sine arrangement.
– I fjor ble det meldt inn over 150 arrangement, og med EuroPride på trappene forventer vi at antallet innmeldte events vil øke betraktelig i 2014. Hele Norge og Oslo by invitert til å delta, sier Petter Ruud-Johansen, kommunikasjonsansvarlig i Oslo Pride.

Hjemmesidens hovedspråk er engelsk, og norsk. Siden er forløpig oversatt til spansk, mens både russisk og tysk versjon er under utarbeidelse.
– Vi mener vi har jobbet fram en oversiktlig side, som vi håper vi bidra til å trekke folk fra hele Europa til Oslo til sommeren, avslutter Ruud-Johansen.

Mer informasjon:  europride2014.com