Urix

«Disse behandlingene er ikke en terapiform i det hele tatt, og det finnes ingen forskning som underbygger dem», sier helseminister Thanos Plevris.
«Disse behandlingene er ikke en terapiform i det hele tatt, og det finnes ingen forskning som underbygger dem», sier helseminister Thanos Plevris.

Gresk forbud mot homoterapi

Publisert

PARLAMENTET I HELLAS signerte i mai en ny lov som med øyeblikkelig virkning forbyr såkalt konversjonsterapi til mindreårige. Markedsføring av konverteringsterapi rettet mot mindreårige er også forbudt. I henhold til den nye lovgivningen må en person gi sitt uttrykkelige samtykke før psykologer, eller annet helsepersonell utfører slik behandling for ellers risikerer de bøter og fengselsstraffer.

«Det var noen falske behandlere som mente at foreldre kan ‘behandle’ barnet sitt for at de skal ‘vende tilbake til normaliteten’, om barnet ‘valgte’ en annen seksuell legning enn heterofil. Disse behandlingene er ikke en terapiform i det hele tatt, og det finnes ingen forskning som underbygger dem», sa helseminister Thanos Plevris i en tale til det greske parlamentet.

Plevris la til at Hellas også planlegger å forby operasjoner på spedbarn født intersex og babyer født med atypiske kromosomer som påvirker deres reproduktive organer på en måte som ikke passer med tokjønnsmodellen mann og kvinne.

Lhbt-organisasjoner i flere land har lenge argumentert for at det allerede er dekning for å innføre tydelige lovverk mot konversjonsterapi i alle europeiske land – fordi artikkel 3 i Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen allerede forbyr «nedverdigende behandling». Med det nye forbudet følger Hellas i fotsporene til Frankrike, Canada og New Zealand som allerede har forbydd «terapiformen».

Kilde: Greek Reporter

Powered by Labrador CMS