Helse

Seminar om skeiv helse

Helseutvalget inviterer til åpent seminar i Oslo for alle som er interessert i skeiv psykisk helse.

En test for hiv og gonoré tar ett minutt hos Helseutvalgets Sjekkpunkt.
Publisert Sist oppdatert

Fredag18.oktober inviterer Helseutvalget sammen med Rådet for psykisk helse til et «skeivt helseseminar» på Trekanten i Oslo. 

Seminaret vil handle mye om Helseutvalgets prosjektet Sjekkpunkt, som har holdt det gående siden høst 2022. I tillegg vil det informeres om andre felt hvor Helseutvalget er aktive.

– Vi tar opp veldig mye forskjellig. Våre temaer omhandler både seksuelle overgrep, personer i selvmordsfaren, seksuelle identitetsutfordringer, det å streve med å «komme ut» av skapet, sier rådgiver og prosjektleder Kenny Andreassen i Helseutvalget til Blikk.

Et økende behov

Ifølge Helseutvalget er det også mange som jobber i helsevesenet som opplever en forvirring og ikke vet hva de skal gjøre når skeive pasienter deler om sine erfaringer.

Andreassen sier videre at hos Helseutvalget er da mye enklere å ta disse pasientene imot etter en direkte henvisning.

– Vi opplever at det er noen som ikke føler at de har kunnskapen som trengs for å snakke med denne gruppa. Gjerne har de dårlig tid eller ikke nok faglig påfyll. Vi har heldigvis ikke et hierarki eller noe ventetid. De som trenger det kommer rett inn, sier Andreassen

 Mange interesserte

Andreassen forteller at over 100 personer og representanter fra ulike psykiatriske avdelinger og sykehus har meldt seg og vist interesse.

– Alt fra Helsedirektoratet, Ullevål sykehus, Lovisenberg og Skeiv verden har hatt ønske om å bli med på dette.

Han presiserer at alle, uansett faglig kunnskap eller yrkesbakgrunn er velkommen.

– Vi begrenser ikke på seksuell orientering eller identitet. Alle grupper under den skeive paraplyen kommer inn og benytter seg av våre tilbud.

– Vi er her for alle som ikke har noen å snakke med om deres skeive opplevelser og for de som ønsker mer skeiv kompetanse i deres fagfelt.

 

Powered by Labrador CMS