Sex og samfunn

Skamløsprisen til Ingun Wik

Sex og samfunns Skamløsprisen gikk i år til Ingun Wik ved Helsestasjonen for kjønn og seksualitet.

: Helsesykepleier og sexologisk rådgiver ved Helsestasjon for kjønn og seksualitet, Ingun Wik, vant årets Skamløsprisen.
Publisert

Ingun Wik er helsesykepleier og sexologisk rådgiver (NACS) og jobber som avdelingsleder på Helsestasjon for kjønn og seksualitet (HKS).

I nominasjonsteksten het det:

«Ingun er essensiell og umistelig for både transpersoner og helsepersonell i Oslo. I Norge har det lenge vært stor uenighet i fagmiljøet om hvordan man bør behandle unge transpersoner, og det er et utfordrende miljø å navigere i for både pasienter og helsepersonell. Midt oppi dette står Ingun Wik og HKS som et slags ansikt utad i kampen for transpersoners rett til rettferdig helsetilbud.»

Skamløsprisens formål er å løfte frem enkeltpersoner, organisasjoner eller grupper som har oppmuntret til mot og åpenhet om skambelagte områder innenfor seksualitet.

Årets utdeling fant sted fredag 6. september på Riksscenen i Oslo.

Ingun Wik var nominert sammen med profilerte stemmer som forfatter og aktivist Luca Dalen Espseth, kunstner Ahmed Umar, komiker Martha Leivestad, rektor Hallgeir Buset og skuespiller Cathrine Frost.

I juryens begrunnelse heter det:

«Juryen til Skamløsprisen 2024 mener Ingun Wik gjennom sitt arbeid har vært en avgjørende stemme når det gjelder å løfte transpersoners rettigheter.

Hun har valgt å fortelle deres historier og hun går i front for de som ikke alltid kan eller tør å gjøre det selv. Dette gjør hun på en trygg og uredd måte, og juryen er glade for å kunne bidra til å anerkjenne hennes utrettelige arbeid på feltet.»

 

Powered by Labrador CMS