Helt agurk: Jon Martin Larsen

Publisert

Jon Martin Larsen spretter cavaen om Berit Bislett synger "I´m a woman!".    

Navn:

Jon Martin Larsen

Alder:

36

Gjør:

Mediesjef i Røde Kors, informasjonssjef for Europride 2014 i Oslo, og sentralstyremedlem i LLH.  

Hva skal du gjøre i sommer?

Store deler av sommeren går med til å arbeide med Europride 2014 sammen med det utrolig bra teamet som skal sy sammen den beste priden noensinne! Jeg håper også å bidra til at folk ikke bare tar med seg redningsvest i båten, men faktisk tar den på seg også. Det samme gjelder kondomene, at man ikke bare har de med seg, men faktisk bruker de. Ellers bidrar jeg til å holde beredskapen oppe ved Røde Kors sitt hovedkontor.

Hva ville folk blitt mest overrasket over at DU gjør om sommeren?

Hehe, slapper av? For første gang siden ungdomsskolen har jeg mer enn to uker sammenhengende fri. Tar fri i august og i begynnelsen av september, bare avbrutt av en uke med sikkerhetskurs hos Røde Kors i Canada.

Hvor går du helst ut i sommer, og hvorfor?

Aller helst går jeg ut med venner på en homoklubb på en takterrasse med utsikt over Bosporus-stredet i Istanbul. Raki i glasset og dansing hele natten. Og når det stenger så har vi nachspiel på den døgnåpne tesalongen rett ved stredet! Og det skjer i september!

Hvem kunne du tenke deg å kaste/trylle homofili på?

Skuespilleren Chris Pine, den spanske forsvarsspilleren Gerard Pique og nesten samtlige gutter i Libanon. Thomas Seltzer om det skal være en norsk en som faktisk er innenfor min lokale radius mellom Oslo og Nesodden. Ja, også min favorittbergenser, Stian Blipp, som snart kommer på TV2!

Sommerdings jeg ikke kan leve uten?

Myggspray!

Favoritt app på mobilen i sommer?

Jeg håper Grindr fungerer i Montreal i Canada når jeg er innom der i august. Sånn at jeg ikke blir helt alene i en stor by.

Hit drar jeg aldri tilbake:

På charterferie til Bulgaria. Kom dit for 20 år siden og fikk min første skikkelige vodkafyll i spartanske omgivelser. Men de bulgarske guttene på stranden var snille med meg.

Hit drar jeg gjerne igjen:

Jeg drar alltid tilbake til Istanbul, som er min andre hjemby. Ellers så skulle jeg ønske noen hadde tatt meg med til Stockholm, København og Berlin og sånn. Jeg er litt flau over å ha vært oftere i Islamabad enn Stockholm.

Hvis du får utenlandske gjester, hva vil du vise frem av Norge?

Herlighet, jeg vil ta dem med over Hardangervidda i en kabriolet som har endestopp i min fødeby Bergen!

Hva vil du ikke vise frem?

Min uferdige frokostterrasse som jeg håper å få gjort ferdig i sommer. Og den vanvittig kjedelige arkitekturen som preger store deler av Oslo. Jeg er for sanering av det meste som er bygget i sentrumsområdene de siste 20 årene. Inkludert Aker Brygge og hele Nydalen. Men Barcode og Sørenga tror jeg kan bli spennende, om utbyggerne klarer å legge til rette for folkevandring dit.

Hvilken homo/lesbe ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?

Jeg har hørt om en homo som jobber i Forsvarsdepartementet som har hatt motorsykkelferie i Afghanistan. Han skulle jeg likt å snakke med. Det er typen ferie jeg liker.

Hva leser du i sommer?

Her må jeg være kjedelig å si fem om dagen. Aviser altså.

Favorittsommerlåt?

Berit Bislett gjør alltid min sommer! Hun har en svært høy stjerne hos meg. Både hun og DivaDean gjorde en kjempeinnsats på Paradeshowet under Skeive Dager, og på Homodagene i Bergen i mai, så jeg vil gjerne se Berit Bislett synge «I'm a Woman". Da spretter jeg cavaen, altså!