Helt agurk: Josefin Winther

Publisert

Akkurat nå har Josefin Winther et presserende behov for å dra til Afrika.  

Navn:

Josefin Winther

Alder:

26

Gjør:

Musiker og lærer på Steinerskolen på Skjold i Bergen.

Hva skal du gjøre i sommer?

Sommeren min begynte en gang i mai ute i bakhagen i Brixton, hvor jeg bor i London, med grilling og sol. Den fortsatte i Nord-Vest Spania i juni, hvor jeg gikk 330 km som pilgrim sammen med elevene mine til Santiago de Compostela. Nå drar jeg til Sør-Øst Spania med kjernefamilien på 25 stk.

Hva ville folk blitt mest overrasket over at DU gjør om sommeren?

Produksjonen av emosjonelle kjærlighetslåter må fortsette, vinter som sommer!

Hvor går du helst ut i sommer, og hvorfor?

Jeg går helst ut i solen, fordi solen er så god og varm. Utesteder er for meg en kuriositet for tiden Det blir kanskje ofte det når man er lykkelig forelsket? Her i London er jeg mest bare ute når jeg spiller.

Hvem kunne du tenke deg å kaste/trylle homofili på?

Meg selv. Jeg skulle ønske jeg var litt mer homsete. Kjappere i bitche-replikken, oppdatert på kongehus, for det er veldig praktisk i TP og sånn.

Sommerdings som du ikke kan leve uten?

Dagboken min er det nærmeste jeg kommer. Eller den er vel mer en samling av tekstideer, fine linjer jeg kommer over. Ellers foretrekker jeg jo å ha telefonen min i nærheten, men den er en vinter-, vår- og høstdings også.

Favoritt app i sommer?

Jeg har én favoritt app alltid, og det er «Free cell». Ingen over, ingen ved siden.

Hit drar jeg aldri tilbake:

Til da jeg var åtte år. Alle problemene var så overveldende store. En gang da jeg glemte å gå på cello-timen min, fikk jeg så dårlig samvittighet at jeg gråt meg i søvn den kvelden. Jeg trodde jeg var i ALVORLIGE problemer.

Hit drar jeg gjerne igjen:

Det er veldig mange steder jeg skal tilbake til, men Afrika kanskje det mest presserende behovet akkurat nå. Jeg har bare vært der én gang, og det var i Kenya og Tanzania. Jeg hadde gjerne tatt en ny tur, og noen nye land.

Hvis du får utenlandske gjester, hva vil du vise frem?

Å jippi! Dette er veldig my cup of tea. Sist jeg hadde utenlandske gjester, tok jeg dem på en road trip, hvor vi kjørte fra Bergen med de sinnsyke fjordene, fjellene, dalene, over Hardangervidden til Østlandet. Der gikk vi på Sommarland i Bø. Jeg vet ikke helt hvordan det ble planen, men det var ekstremt vellykket. Så kjørte vi til Grimstad hvor en venn av meg har hytte ved sjøen. Idyllisk ut av en annen verden, og masse reker og loff. Og videre til Rogaland med Solastranden, Prekestolen, og hjem til Bergen. Da var reisefølget mitt ganske fornøyd!

Hva vil du ikke vise frem?

Med fare for å være kvalmende politisk korrekt her, så kommer jeg ikke på noe sånn umiddelbart. Jeg kan jo namedroppe en eller annen litt skitten gate med stygge hus i Bergen, men det blir vel litt vel åpenbart. Så da sier jeg heller Egersund, for min lillesøster har bodd der, og sa at det var et deprimerende sted. Men jeg har ikke vært der selv.

Hvilken homo/lesbe ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?

Jeg kjenner bare Kimberly Larsen og Reidar Deadswan, så da blir det...Kimberly Larsen. Hun er jo en jævel på eventplanlegging og reising, så jeg tror det kunne blitt en ekstremt velkoordinert reise, med mye fråtsing i lokal mat og autentiske opplevelser.

Hva leser du i sommer?

Jeg begynte på Storbritannias mest leste bok for tiden, som heter «50 shades of Grey». Den handler om S&M. Så langt er den en dårlig skrevet tenåringsroman uten særlig mye action. Jeg vurderer sterkt å gå tilbake til «The letters of Abelard & Heloise», som var det jeg egentlig leste på før jeg fikk dette innfallet.

Favorittsommerlåt:

Jeg har laget en sommerlåt for første gang i mitt liv, og den er ganske så deilig. Den heter «Firestarter», og er årets sommerlåt for meg.