Helt agurk: Kim Jakobsen To

Publisert

Bortsett fra å være drapsmistenkt i London pleier sommerne til fotograf Kim Jakobsen To å være som en lang fest.

Navn:

Kim Jakobsen To

Alder:

26

Gjør:

Fotograf og dj

Hva skal du gjøre i sommer?

Fotografere for magasiner i London, bli fotografert for transemagasinet Candy i Sør-Frankrike (for andre gang) og reise rundt og se flotte mennesker i sommervarmen. Festivaler er også en stor del av sommeren, med høydepunktet Patti Smith, rockens gudmor! Ingen sier mer med sitt nærvær enn henne. Hun er som stammens medisinkvinne, og er for meg den viktigste nålevende kvinnen i musikk.

Hva ville folk blitt mest overrasket over at DU gjør om sommeren?

Hm. Tja, jeg skal ta lappen. Jeg har alltid vært redd for å ha ansvar for et dødlig monster av en metallklump. Men nå er jeg altså klar. Roadtrip lokker, så tut tut, her kommer jeg!

Hvor går du helst ut i sommer, og hvorfor?

Trägården i Stockholm når Pjotr og Area Negrot spiller drar jeg gjerne tilbake til. Super stemning i en superklubb under en betongbro i Stockholm. Ellers har jeg fått sansen for hjemmefester igjen. Inviter masse flotte mennesker og lag en fest som bare dere kan, ingen slår det!

Sommerdings jeg ikke kan leve uten?

KAMERA. Spiller ingen rolle hva slags. Sommerminner er viktige og de må leve videre gjennom bilder. Vi kan jo ikke huske alt selv. Det var vel egentlig derfor jeg begynte å fotografere. Det er så mange vakre stunder og varme mennesker som trenger å bli tatt vare på og husket.

Favoritt app på mobilen i sommer?

Instagram. Enkel, underholdene, kjapp og sosial.

Hit drar jeg aldri tilbake:

Har ikke vært der enda. Alt er interessant på et eller annen nivå, på godt eller vondt. Men om jeg må si noe er det vel politistasjonen. Ble avhørt av «good cop» og «bad cop» i uniformer med båndopptager og speilvegg om et drapsforsøk i London hvor de trodde jeg var en meksikaner uten oppholdstillatelse ... Det var akkurat som i en film. Long story, men det var selvfølgelig en mix up!

Hit drar jeg gjerne igjen:

Oslo og Stockholm. Bor ikke i Skandinavia lenger, og ingenting slår sommeren her med lange netter og sexy bading fulgt av matpakke og sjokolademelk.

Hvis du får utenlandske gjester, hva vil du vise frem av Norge?

Vigelandsparken og havnen i Oslo, min vakre hjemby Larvik og skog, innsjø og hav. Naturlandskapet er veldig terapautisk og inspirerende hjemme i Norge.

Hva vil du ikke vise frem?

Noe det er en del av hjemme. Trangsynte, jantelovslaver som ikke har vett til å se utenfor sine små trygge liv, og når de gjør det er det gjennom media og da klager de og setter seg godt tilbake i stolen sin med kaffe og rullings. Verden forandrer seg ikke selv. Bitch please!

Hvilken homo/lesbe ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?

Kim Jones. Han er sjefsdesigner for Louis Vuitton herreklær og reiser verden rundt etter inspirasjon, fra Butan til Afrikas savanner og Amazonasjunglen. Kim vet hvor man finner det vakreste og mest spesielle på denne jordkloden og er den godeste globetrotteren jeg kjenner, så han kan ta helt over om han bare vil neste sommer.

Hva leser du i sommer?

Jeg leser «Disaster is my God», en fiksjonsnovelle basert på Arthur Rimbauds liv. Historiens kuleste teenagepoet som sluttet å skrive da han var 21, og var allerede en legende. Pretty cute var han og. Leser også biografien til Rudolf Nureyev, veldig mye å lese men det er det verdt!

Favorittsommerlåt?

Baio «Sunburn»