Tina Åmodt finpusser på ny roman og slapper av med sprudlevin og små dukkerter i Oslofjorden.

Navn: Tina Åmodt
Alder: Straks 29
Gjør: Forfatter

Hva skal du gjøre i sommer?
Jeg skriver ferdig min neste bok, romanen «Det blir aldri lyst her», som utkommer i september. Den har handling fra Finnmark, så jeg har vært der deler av sommeren. Ettersom jeg sitter så mye inne, blir jeg ikke akkurat sommerbrun, men det blir litt bading i Oslofjorden og sprudlevin innimellom arbeidsøktene. Jeg har også kjørt en uke rundt på Island med min kone, det var helt fantastisk.

Hva ville folk blitt mest overrasket over at DU gjør om sommeren?
De som kjenner meg, blir neppe overrasket over mine interesser. At jeg sliter med å venne meg av med å lese «Fotballfrue», for eksempel, at jeg er gal etter modell-TV, eller at jeg, etter en ridetur på Island, er i ferd med å finne tilbake til min hestelidenskap… Pass.

Hvor går du helst ut i sommer, og hvorfor?
Jeg spiser burger på Munchies og drikker cocktails på Fuglen, jeg elsker at de stedene kan tilby så god kvalitet og kule lokaler uten at det føles for konstruert. Jeg er nesten aldri ute og danser, men Musikkens dag på Dattera til hagen er et høydepunkt hver juni. Og om noen dager skal jeg gå ut i Tøyenparken på Øya, programmet er så bra i år, dessuten skal jeg gjøre en lesejobb der.

Hvem kunne du tenke deg å kaste/trylle homofili på?

Alle som anser en slik trylleformel som skadelig

Alle som mener at man ikke kan ha sex uten en penis

Alle som sier ”jeg har ikke noe imot homofile, altså, i alle fall ikke lesber, jeg orker bare ikke å se to menn leie eller kysse i offentligheten”

Alle som roper ”jeg skjønner ikke hvorfor den kjendisen må komme ut til hele verden, kan ikke vedkommende bare holde det for seg selv?”

Alle foreldre som fordømmer sitt barns legning fordi de er redde

Alle som tror at homofile prøver å omvende heterofile

Alle som drømmer om kjærlighet

Sommerdings du ikke kan leve uten?
I hetebølgen: Viften jeg kjøpte på Clas Ohlson i vinter

Favoritt app på mobilen i sommer?
Jeg dreiv hyppig Island- og Finnmarkdokumentering på Instagram til mobilen fikk seg et bad i Nordishavet.

Hit drar jeg aldri tilbake?
Til det kloakkstinkende, kaféløse toget med bare liggende seter (dagtog) som brukte 11 timer på de 300 kilometrene mellom Krakow og Lviv, inkludert et tre timers stopp på den ukrainske grensen hvor vi ble avhørt av grensevaktene og nektet å gå på do.

Hit drar jeg gjerne igjen?
Lviv (med fly), USA, Italia, Island, Barcelona, Istanbul…

Hvis du får utenlandske gjester, hva vil du vise frem av Norge?
Norsk fjell- og kystlandskap! Sogn og Fjordane, Lofoten, Finnmark! Og det åpne havet. En hvalsafari i Nordsjøen med oljeplattformene i horisonten!

Hva vil du ikke vise frem?
Jeg vet ærlig talt ikke – hvis det er mine gjester, tenker jeg at de kan få oppleve et utilslørt Norge, med alle dets motsetninger. Nei, nå var jeg for politisk korrekt. Jeg synes deler av Østlandet er uinteressant, og vi hadde vel heller ikke trengt å brukte tid på kjøpesenter-forstedene.

Hvilken homo, lesbe, bi eller transperson ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?
Paul fra «Tørk aldri tårer uten hansker». Den ferien ville blitt gøy og glamorøs og dekadent! Og Paul må være med som reiseleder.

Hva leser du i sommer?
Når jeg er så seint i prosessen med min egen bok, leser jeg relativt lite – jeg prøver å ikke bli for distrahert av andre forfattere, og for avslapping ser jeg heller gode TV-serier. Men jeg har hatt tre fantastiske leseopplevelser å anbefale videre: Den lysende, forførende «Lolita» av Nabokov, Zlatan- biografien «Jeg er Zlatan» og «Å skrive» av min favoritt Marguerite Duras.

Favorittsommerlåt?
Nancy Sinatra og Lee Hazlewood: «Summer Wine»