Helt agurk: Tove Irene Huslende

Publisert

– Akkurat denne sommeren må det nok bli at jeg bruker mye tid på å fotografere nakne kvinner og menn, gjerne i min egen seng.  

Navn:

Tove Irene Huslende

Alder:

30

Gjør:

Aktuell som en av de skeive kunstnerne under Skeive Sørlandsdager. Har mitt daglige virke i NorgesEnergi. Fotograferer av egen interesse og utfører diverse fotooppdrag for andre.

Hva skal du gjøre i sommer?

Jeg har mer eller mindre lagt opp denne sommeren etter Patti Smith. Hun er på Europa-turné og holder hele fem konserter rundt omkring i Norge - jeg skal på alle. I tillegg holder jeg min første fotoutstilling under Skeive Sørlandsdager mot slutten av sommeren, og bruker tid på fotografering, redigering og planlegging.

Hva ville folk blitt mest overrasket over at DU gjør om sommeren?

Akkurat denne sommeren må det nok bli at jeg bruker mye tid på å fotografere nakne kvinner og menn, gjerne i min egen seng, til utstillingen min. Eller kanskje det faktum at jeg har kjørt racerbåt med Toffen Gundersen overrasker mer? De som kjenner meg vet at jeg ikke er noe fartsfantom.

Hvor går du helst ut i sommer, og hvorfor?

Jeg går generelt sett på kaféer som byr på seg selv i like stor grad som god kaffe, og på utesteder som spiller musikk som jeg liker. Hvorfor? Det handler vel om identitet.

Hvem kunne du tenke deg å kaste/trylle homofili på?

Det må jo bli på de som måtte tenke ugreit om at folk får elske den de elsker, uavhengig av om det er jenter, gutter eller gutt og jente som elsker hverandre.

Sommerdings du ikke kan leve uten?

Mine Bose-hodetelefoner. Det er riktignok en helårsgreie, men med sommerens mange togturer kan jeg virkelig ikke leve uten.

Favoritt app på mobilen i sommer?

Instagram. Litt mer mainstream enn fjorårets favoritt: Mini Gay Girlfriend.

Hit drar jeg aldri tilbake:

Jeg skal aldri på Countryfestival i Seljord igjen. Jeg var der for to år siden som forlover i et bryllup, og jeg er veldig glad for at jeg fikk være forlover, men please: Ikke ta meg med dit igjen!

Hit drar jeg gjerne igjen:

Granada. Christine og jeg var der før vi ble kjærester, og til tross for at vi tilbrakte veldig mange timer i hver krinkel og krok av Alhambra, hadde vi for liten tid til å utforske byen på skikkelig vis. Mest av alt var vi nok opptatt av å bli kjent med hverandre.

Hvis du får utenlandske gjester, hva vil du vise frem av Norge?

Lampeland (i Numedal). Som for øvrig har som ambisjon om å i framtiden huse verdens største lampe. Dette må vises fram!

Hva vil du ikke vise fram?

Sørlandets kompetradisjoner. Jeg kan (til nød) spise det, men jeg synes ikke det er så godt som de skal ha det til.

Hvilken homo/lesbe ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?

Helst vil jeg si Christine, som etter snart fem år som kjærestem min fremdeles mestrer å overraske meg på aller beste vis, men ettersom det nok er det forventede svaret her, føler jeg rett og slett for å svare Anne Grete Preus. Jeg tror bestemt hun er i stand til å komponere en tøff, interessant og kulturell ferie.

Hva leser du i sommer?

Jeg er i den situasjonen (igjen) at jeg leser veldig mange bøker samtidig. Blant annet leser jeg Karin Boyes Samlede dikt, Kjell Askildsens En plutselig frigjørende tanke, Jack Kerouacs På kjøret (On The Road på norsk, faktisk) og Erlend Loes Fvonk. I tillegg blar jeg i flere av Robert Mapplethorpes fotobøker for inspirasjon.

Favorittsommerlåt?

Favorittlåtene mine er ikke sesongbaserte, men Banga på Patti Smiths nye album av samme navn har satt sitt preg på denne sommeren.