Urix

Den amerikanske rapperen Lil Nas X fikk sitt gjennombrudd med country-rap-singelen «Old Town Road» som er historiens lengstliggende nr. 1-låt på Billboard Hot 100-liste.
Den amerikanske rapperen Lil Nas X fikk sitt gjennombrudd med country-rap-singelen «Old Town Road» som er historiens lengstliggende nr. 1-låt på Billboard Hot 100-liste.

Hiv-aktivisten Lil Nas X

Publisert

STATSBUDSJETTET I USA får fra 1. oktober i år en vitamininnsprøytning for å sikre at hiv-forebyggende PrEP-medisiner blir mer tilgjengelig og billigere. Biden-administrasjonen har foreslått at det skal brukes 9,8 milliarder amerikanske dollar på dette over en tiårsperiode, og allerede i fjor krevde regjeringen at nesten alle landets forsikringsselskaper skal gi sine kunder full dekning for bruk avPrEP-tablettene, som ellers kan koste opp imot 2000 dollar (17.500 norske kroner) per måned.

Men Lil Nas X har allerede nå samlet inn en halv million dollar til hiv-forebygging til 16 lhbt+-organisasjoner som jobber spesifikt med skeive afrikansk-amerikanere. Den 23 år gamle rapperen har oppfordret sine fans til å gi økonomisk støtte til prosjektet som har fått navnet COMPASS. «Lokalsamfunn over hele Sørstatene, for eksempel min hjemstat Georgia, forandres nå gjennom COMPASS-prosjektet, og pengene går til de som lever med hiv. Det vil inspirere en ny generasjon av ledere som vil fortsette med å kjempe for mer hiv-informasjon – og en dag ogsåen kur», sier Lil Nas X om prosjektet sitt.

Ifølge Ian L. Haddock, leder for en organisasjon i Houston som tilbyr hiv-testing og økonomisk hjelp til skeive som trenger helsehjelp, vil bidraget fra Lil Nas X, allerede før de statlige pengene dukker opp, gjøre hiv-tilbudet betraktelig bedre: «Sørstatene har litt over halvparten av nye amerikanske hiv-tilfeller hvert år, og afrikansk-amerikanere i regionen utgjør 53 prosent av de nye tilfellene».

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Powered by Labrador CMS