Amnesty International er årets idealistiske samarbeidspartner under Øyafestivalen og denne sommeren aksjonerer de for lhbt-rettigheter med kampanjen «Å elske er en menneskerett». Ni plakater blåst opp i to meters høyde skal fortelle publikummet på Øyafestivalen at å elske den man vil er en menneskerett.
Sammen med Øyafestivalen har Amnesty invitert designere, illustratører, fotografer, studenter, AD-er, tekstforfattere, kunstnere og andre kreative sjeler med på plakatdugnad.

Over 60 bidrag kom inn fra hele Norge og nå er det kåret 9 vinnere. Menneskehud og punkterte hjerter er noe av det Øya-publikumet får se denne uken etter at juryen kåret de verdige vinnerne.

Juryen som har måtte vrake og velge blant innsendte bidrag har bestått av:
Are Kleivan, grafisk designer
Julie Forchhammer fra Øyafestivalen
Programleder i P3 Christine Dancke
Kunstner og musiker Nils Bech
Illustratør Esra Røyse
Amnestys Tonje Kaada

Kampanjens mål er å sette søkelyset på at alle skal ha rett til å være den de er og til å elske den man vil, uten noen form for diskriminering. Dette temaet er også en del av tv-aksjonen «Stå opp mot urett» søndag 21. oktober, der pengen går til Amnestys arbeid. Amnesty vil også bruke de utvalgte plakatmotivene i sammenheng med tv-aksjonen 2012, både i trykte og digitale medier.
– Millioner av mennesker verden over er utsatt for overgrep og diskriminering på grunn av seksuell orientering eller kjønnsidentitet, sier John Peder Egenæs, generalsekretær for Amnesty International.

– Øyafestivalen mener dette er et viktig tema som vi og Amnesty kan være med på å skape et større engasjement rundt, sier Julie Forchhammer, miljøsjef i Øyafestivalen.

De ni vinnerplakatene er laget av:
Fredrikka Mei Huang Stoyva
Christian Ruud
Eduardo C. Beer-Svendsen
Kim Holm
Torill Gaarder
Kristina Farstad Bjerkek
Steinar Zahl
Anna Karenina Anda Barron og Christer Andersson

Se alle plakatene hos: amnesty.no