Hjerteplakater på Øya

Publisert

Amnesty International er årets idealistiske samarbeidspartner under Øyafestivalen og denne sommeren aksjonerer de for lhbt-rettigheter med kampanjen «Å elske er en menneskerett». Ni plakater blåst opp i to meters høyde skal fortelle publikummet på Øyafestivalen at å elske den man vil er en menneskerett. Sammen med Øyafestivalen har Amnesty invitert designere, illustratører, fotografer, studenter, AD-er, tekstforfattere, kunstnere og andre kreative sjeler med på plakatdugnad. Over 60 bidrag kom inn fra hele Norge og nå er det kåret 9 vinnere. Menneskehud og punkterte hjerter er noe av det Øya-publikumet får se denne uken etter at juryen kåret de verdige vinnerne.

Juryen som har måtte vrake og velge blant innsendte bidrag har bestått av:

Are Kleivan, grafisk designerJulie Forchhammer fra ØyafestivalenProgramleder i P3 Christine DanckeKunstner og musiker Nils BechIllustratør Esra RøyseAmnestys Tonje Kaada Kampanjens mål er å sette søkelyset på at alle skal ha rett til å være den de er og til å elske den man vil, uten noen form for diskriminering. Dette temaet er også en del av tv-aksjonen «Stå opp mot urett» søndag 21. oktober, der pengen går til Amnestys arbeid. Amnesty vil også bruke de utvalgte plakatmotivene i sammenheng med tv-aksjonen 2012, både i trykte og digitale medier.– Millioner av mennesker verden over er utsatt for overgrep og diskriminering på grunn av seksuell orientering eller kjønnsidentitet, sier John Peder Egenæs, generalsekretær for Amnesty International.– Øyafestivalen mener dette er et viktig tema som vi og Amnesty kan være med på å skape et større engasjement rundt, sier Julie Forchhammer, miljøsjef i Øyafestivalen.

De ni vinnerplakatene er laget av:

Fredrikka Mei Huang StoyvaChristian RuudEduardo C. Beer-SvendsenKim HolmTorill GaarderKristina Farstad BjerkekSteinar ZahlAnna Karenina Anda Barron og Christer Andersson

Se alle plakatene hos:

amnesty.no