Konsert

Skeiv kvensk-samisk artist på Melahuset

Melahuset og Musikkmagasinet inviterer til konsert med H*nning og JRPJEJ fredag 13. september. Med seg får de også Kvensk-Norsk Discoforening.

H*nning byr på alt fra industriell hip hop til skeiv sommerlig RnB.
Publisert

Bandet JRPJEJ presenterer post-tradisjonell tsjerkessisk folkemusikk fra Nord-Kaukasus, og er flaggskipet til det nyskapende plateselskapet Ored Recordings.

De er kjent i undergrunnsmiljøer for «punk-etnografiske» feltopptak av undertrykte folkemusikalske tradisjoner fra den russiske føderasjonen. De er nå ute på sin første Skandinavia-turné, og sitt første besøk til Oslo.

H*nning fra Vesisaari (Vadsø) debuterte som rapartist under demonstrasjonene mot gruvedumping i Repparfjord 2021 og, ifølge artisten selv, blomstres det i eklektisk stil, amorøs utstråling og kvikke tekster.

Fra industriell hip hop til skeiv sommerlig RnB hopper han grasiøst mellom uttrykk og leker med spørsmål om identitet, klima og teknologi.

Singelen «PENG BAO», med en snikende slap-bass og bakpå trommer, er en lokkefløyte for skaphomser i norsk rap-kultur.

Han rapper også, etter eget utsagn, sensuelt om skeiv undergrunnskultur, om da han tæsja skoa til Central Cee (sann historie!) og «booty calls fra cutie boys med tracksuits og belt bags.»

Kveldens DJs er Rune Lindbæk og Martin Bjørnersen (Kvensk-Norsk Discoforening).

Konsert fredag 13. september kl. 23, Melahuset, Mariboes gate 8, Oslo.

 

Powered by Labrador CMS