TV

Strømmeserie om fire homofile menn som ble drept av en seriemorder

Onsdag slipper TV 2 Play første episode i miniserien «The Barking Murders»

Stillbilde fra serien «The Barking Murders» som strømmes på TV 2 Play
Publisert

I den knappe programomtalen til «The Barking Murders» står det at serien forteller den sanne historien om familiene til fire homofile menn som ble drept i 2014 og 2015 av seriemorderen Stephen Port. Seriemorden ble omtalt av britisk presse som «The Grindr Killer».

Familiene kjempet for rettferdighet for sine kjære, men møtte motstand fra Metropolitan Police, som begikk, mildt sagt, flere alvorlige feil. 

 I Guardians anmeldelse av «Four Lives», som serien het da den gikk på BBC i 2022, kommer det frem at politiarbeidet var så slett at tre av drapene kanskje kunne vært unngått. 

Anmelderen kommenterer at serien kan bli mye å ta innover seg, etterhvert som listen over tingene politiet ikke gjorde, unnlot å følge opp, eller ignorerte, vokser som et vondt år. 

Men serien skal gjøre en god jobb med å gjøre de drepte mennene levende for seerne. Skuespillerne Tim Preston, Jakub Svec, Leo Flanagan og Paddy Rowan får alle sammen ros for å spille ofrene Anthony Walgate, Gabriel Kovari, Daniel Whitworth og Jack Taylor med dybde, liv og sjarme. 

Stephen Merchant spiller seriemorderen, mens Sheridan Smith har rollen som moren til det første offeret.

Powered by Labrador CMS