– Etter mitt første album innså jeg at jeg har et ansvar som homofil popartist. Det er viktig for meg å være en stemme og forhåpentligvis inspirere noen unge som bor i distriktene og føler de ikke har noen vei ut, sier Sam Smith.

Kjærlighet og selvtillit

Sam Smith har begynt å synge om «han» i balladene sine. – Jeg tror låtene viser at jeg har fått selvtillit som den homofile mannen jeg er.

Publisert Sist oppdatert

Den britiske soul-sangerens debutalbum «In the Lonely Hour» førte til enorm oppmerksomhet allerede før det ble sluppet i 2014. Samme år vant han Critic’s Choice Award, og prisen BBC Music Sound Of som årets mest lovende artist, to sikre tegn på suksess i musikkindustrien. Alt gikk Sam Smiths vei, men han var likevel ikke synlig glad da jeg intervjuet ham. Han var høflig, men også irritabel og avvisende og ga ingen respons på mine forsøk på spøk. Han var dessuten tjukkere på den tida, og var generelt vanskelig å nå fram til. Intervjuet med ham varte i bare 40 minutter før han unnskyldte seg fordi han måtte «hvile stemmen».

Under intervjuet fire år senere, i toppetasjen på en fisefin restaurant i Soho i London, er han kanskje ikke helt forandret fra forrige gang, men han har i alle fall vært gjennom en kraftig «make-over». Mens han før gikk mest kledd i helsvart, stiller han nå i hvit t-skjorte og jeans. Smilende, vennlig og ivrig på klemming. Han rager fortsatt i lokalet med sine 188 centimeter, men er nå mye tynnere på grunn av en streng diett. Med sine store uttrykksfulle øyne og sin myke «dopey» stemme er det også noe barnslig over ham.

HELVETES OPP- OG NEDTURER

Tatoveringer dekker store deler av kroppen hans. Ordene «Alone» og «Honesty» har fått hver sin biceps. – De er dramatiske, jeg vet ikke hvorfor jeg har dem, sier han mens han himler litt med øynene.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS