Teater

Teaterstykke om generasjoner av homofile settes opp på Nationaltheatret

Det prisbelønte stykket «Arven», som følger livene til flere homofilie menn i New York, får norgespremiere på Nationaltheatret i februar.

Alfred Ekker Strande, Olav Waastad og Vetle Bergan spiller i «Arven».
Publisert

«Arven» er inspirert av E. M. Forsters klassiske roman «Howards End», en historie om fellesskap og ansvar på tvers av generasjoner og klasse.

Denne fortellingen om kjærlighet, savn, liv og død vever sammen generasjoner av homofile menns historier til det teatret kaller et episk teaterstykke.

The Telegraph mente stykket var et av de viktigste amerikanske teaterstykkene i dette århundret. «Arven» har siden verdenspremieren i London (2018) mottatt en rekke priser, og spilt for fulle hus i både Sverige og Danmark.

Flere skuespillere debuterer på Nationaltheatret

Regissør på stykker er Johannes Holmen Dahl, og det er et stort ensemble som skal fylle rollene. På scenen står flere av teaterets kjente skuespillere, som Mads Ousdal, Eindride Eidsvoll, Olav Waastad og Liv Bernhoft Osa.

Karl Vidar Lende og Vetle Bergan har begge de siste årene vært tilknyttet Det Norske Teatret, men blir nå for første gang å se på Nationaltheatret. I tillegg debuterer Ulrik William Græsli og Eirik Langås Jørgensen.

Generasjoner homofile

«Arven» utspiller seg i nåtidens New York og følger livene til flere homofile menn, hvis liv og skjebner krysser hverandre. 

Vi møter blant andre Toby (Waastad), en dramatiker på vei mot sitt gjennombrudd på Broadway, hans selvoppofrende kjæreste Eric (Bergan), den unge og talentfulle Adam (Strande), samt det eldre paret Walter og Henry (Ousdal og Eidsvoll), som overlevde AIDS-epidemien, men bærer med seg sorgen over alle de har mistet.

Gjennom deres skjebner forteller «Arven» en større historie om hvordan det er å være homofil i dag – på tvers av generasjoner og bakgrunn.

«Arven» har norgespremiere på Hovedscenen 8. februar 2025. Forestillingen varer rundt sju timer og er delt i to – de to delene kan sees på ulike dager eller på én og samme dag.

Powered by Labrador CMS