Stian Grastveit drømmer om å bli verdensmester på ski. Samtidig vil han gjerne huskes som en som gjorde noe for homokampen. – Jeg har 
sett for meg mange ganger at jeg skal gå i mål med det norske flagget sammen med regnbueflagget.
Stian Grastveit drømmer om å bli verdensmester på ski. Samtidig vil han gjerne huskes som en som gjorde noe for homokampen. – Jeg har sett for meg mange ganger at jeg skal gå i mål med det norske flagget sammen med regnbueflagget.

Endelig i riktig spor

Stian Grastveit har aldri vært på et skeivt utested, eller ute i miljøet. Men etter skisesongen skal Norges første åpne langrennsløper gå i pride-paraden og kanskje danse på Elsker.

Publisert Sist oppdatert

Ikledd lang svart frakk, høyhalset grå genser og et grått skjerf, er det lite ved antrekket hans som røper at vi har en toppidrettsutøver stående foran oss. For å være ærlige, så hadde vi kanskje ventet oss et mer sportslig antrekk, i det minste et fleece-innslag i hverdagsantrekket til en av Norges 40 beste skiløpere.

I juni i fjor postet 23-åringen sitt «komme ut»-innlegg på Instagram og Facebook, og på nyåret ble han kåret til Gaysirs lhbt-topp 2019. Men veien dit har vært bakglatt og tøff. Det skal vi høre mer om senere, først vil vi vite mer om skiløperen Stian Grastveit.

– Denne sesongen har vært din beste hittil med 35. plass i norgescup og 42. plass i skandinavisk cup. Har du noen ritualer før du går konkurranser?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 måned digitalt kr 89,-

Bestill her

1 år digitalt kr 699,-

Bestill her

1 år Magasin, 11 utgaver i året inkl. digitalt kr 798,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS