– Sex er ikke alfa omega, men det er jo viktig at vi tenner på hverandre, sier «Mann (29)» som Blikk har snakket med.
– Sex er ikke alfa omega, men det er jo viktig at vi tenner på hverandre, sier «Mann (29)» som Blikk har snakket med.

Kjærlighet uten sex?

– Mange kan leve lenge uten sex, men så har de plutselig forelsket seg i en annen, og da vekkes ideen om at et forhold må ha sex, sier parterapeuten Anne Kyong Sook Øfsti. Blikk har spurt seks skeive om sex er nødvendig i et kjæresteforhold.

Publisert

Mann (29) Sex er kjempeviktig! Jeg har vært sammen med partneren min i mange år og for meg handler det om nærhet og intimitet. Vi har et monogamt forhold og jeg vil ikke forandre på det.. Sex er ikke alfa omega, men det er jo viktig at vi tenner på hverandre. Jeg hadde faktisk mindre sex som singel enn jeg har nå. Det hender at vi er borte fra hverandre, og da blir det veldig bra sex når vi møtes igjen. Vi planlegger ikke å ha det og ikke alltid har vi lyst samtidig heller. Men vi er veldig åpne overfor hverandre. Hvis han har lyst og ikke jeg, så hender det at jeg holder rundt ham til han kommer. Vi har ingen regel om at begge skal bli tilfredsstilt samtidig.

Kvinne (26) Jeg synes kvaliteten på sex er best når jeg er i et forhold. Men jeg kan bli stressa av avisartikler som forteller at «du bør ha sex så og så ofte», for ellers lyser det røde varsellamper for forholdet. Da kan jeg bli usikker og kjenne på at vi kanskje ikke har et bra nok sexliv likevel. Er det mye stress i livet vårt, er det ikke så stas med sex. Et forhold handler dessuten om å tilpasse seg hverandres behov, og vennskap og samtaler er også viktig «lim». Uten dette ville vi ikke vært kjærester. Da kunne jeg like gjerne ha vært singel og ligget med hvem jeg vil når jeg vill.

Mann (38) Jeg har vært i samme forhold i seksten år. Vi har et åpent forhold, og vi er stort sett sammen om det. Det finnes ingen fasitsvar på hvordan man skal leve i et forhold. For meg er det utrolig usexy å snakke om sex. I et forhold er det nesten ingen vei ut av problemene hvis jeg opplever at den seksuelle dimensjonen ebber ut. Da blir det slutt. Det er også et hårsårt emne, og det er til tider vanskelig å gi noen som helst form for konstruktiv tilbakemelding til kjæresten om problemet. Sexlysten min kommer og går litt av seg selv, og jeg hater sex som er definert, som skal skje til visse tider og med masse rammer. Sex er derfor noe jeg ikke synes at det skal snakkes så mye om i et forhold. Det skal bare skje.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 måned digitalt kr 89,-

Bestill her

1 år digitalt kr 699,-

Bestill her

1 år Magasin, 11 utgaver i året inkl. digitalt kr 798,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS