Hvem fortjener Homofrydprisen?

Publisert

LLH Oslo og Akershus deler hvert år ut Æresprisen og Homofrydprisen under Oslo Pride. Juryen jakter nå på gode kandidater og vil ha publikums innspill. De siste femten årene har det vært mange forskjellige prisvinnere. Kirken har hentet hjem flere av prisene; Homofrydprisen 2013 gikk til Svolvær menighet , biskop Rose Marie Køhn fikk Homofrydprisen i 2006 og Åpen Kirkegruppe ble tildelt Æresprisen i 2004. – Kanskje får vi satt nye progressive stemmer på kartet i år, sier Hans Heen Sikkeland, juryleder og leder av LLH Oslo og Akershus. I juryen har Sikkeland med seg fjorårets Æresprisvinner Blikk, representert ved redaktør Helle Aasand, samt styremedlem i LLH OA Thomas Talawa Prestø og en representant fra Skeiv Ungdom i Oslo. – Det er så mange som fortjener ros, og vi trenger alle de innspillene vi kan få, sier Sikkeland. Homofrydprisen deles ut til en eller flere personer, eller en organisasjon, som har gjort seg fordelaktig bemerket i samfunnet og i mediene med støtte til lesbiske, homofile, bifile og transpersoner det siste året. Æresprisen deles ut til noen som på en utmerket måte har gjort en særskilt innsats for LHBT-personers stilling i det norske samfunn. Hvem mener du fortjener Æresprisen? Og hvem fortjener Homofrydprisen?Forslag sendes til [email protected] innen 23. juni. Prisene deles ut under paradeshowet i Pride park lørdag 29. juni kl 16.

Historikk

2014:

Homofrydpris gikk til Amnesty International Norge, spesielt for deres arbeid for transpersoner nasjonalt og internasjonalt.Æresprisen gikk til Blikk, et magasin som er unikt og som dekker alle aspekter ved det skeive, både nasjonalt og internasjonalt.

2013:

Homofrydprisen gikk til Svolvær menighet for menighetens innsats for en åpnere og rausere kirke.Æresprisen gikk til generalsekretær i Skeiv Verden, Susanne Demou Øvergaard.

2012:

Homofrydprisen gikk til Kristin Halvorsen, for sitt sitt mangeårige likestillingsarbeid, mens Hanne Børke-Fykse fikk tildelt Æresprisen for arbeidet med prosjektet Rosa kompetanse. 2011: Homofrydprisen gikk til Akershus Fotballkrets, for deres arbeid mot homohets og fordommer i fotballen. Æresprisen gikk til Kulturleder ved Aksept Svein Fuglestad, for hans store engasjement for hiv-saken generelt, og for hans fantastiske arbeid med Hagekonserten spesielt.

2010:

Homofrydprisen gikk til Marion Arntzen, Harald Sundby og “Jentene på Toten”. Æresprisen gikk til Kari Folvik.

2009:

Homofrydprisen gikk til LO. Æresprisen gikk til André Oktay Dahl og Anette Trettebergstuen.

2008:

Homofrydprisen gikk til Magnhild Meltveit Kleppa. Æresprisen gikk til Kjell Erik Øie.

2007:

Homofrydprisen gikk til Naturhistorisk Museum. Æresprisen gikk til Erling Lae.

2006:

Homofrydprisen gikk til biskop RoseMarie Køhn. Æresprisen gikk til Gaysir.

2005:

Homofrydprisen gikk til Oslo Bispedømmeråd. Æresprisen gikk til Rolf Angeltvedt i Helseutvalget – sammen for bedre homohelse

2004:

Homofrydprisen gikk til Wenche Foss. Æresprisen gikk til Åpen Kirkegruppe.

2003

: Homofrydprisen gikk til J-DIVA Gry Jannicke Jarlum. Æresprisen gikk til Svein Skeid.

2002:

Homofrydprisen gikk til Shabana Rehman. Æresprisen gikk til Virusgruppa.

2001:

Homofrydprisen gikk til Karita Bekkemellem. Æresprisen gikk til Sissel Hansen og Marianne Larsen, Potpurriet.

2000:

Homofrydprisen gikk til Kronprins Haakon. Æresprisen gikk til Brita Møystad Engseth.

Mer info: oslopride.no

Powered by Labrador CMS