Bow To Each Other (Foto: Stian Andersen)
Bow To Each Other (Foto: Stian Andersen)

– Hvor er nestekjærligheten?

Publisert

Den norsk-kanadiske duoen Bow To Each Other synger ut mot uviljen til å hjelpe mennesker på flukt. Se musikkvideoen «Where is your heart?» på Blikk Nett.

Duoen Bow To Each Other, som består av ekteparet Gunhild Ramsay Kristoffersen og Megan Kovacs, bruker gjerne musikken sin til å sette fingeren på politiske saker og menneskerettigheter.

Bow To Each Other, som vant Spellemannsprisen Årets popgruppe tidligere i år for albumet My Heart Is A Target, har sunget ut mot Russlands homopropagandalov med låta «Strobe Lights», som ble gitt ut i forbindelse med Oslo Pride i 2015. Nå er duoen aktuell med låta og musikkvideoen «Where Is Your Heart?»

Musikkvideoen spilte de inn i St. Edmund's Church i Oslo – en perfekt setting for budskapet i låta, ifølge Bow To Each Other.

– Vi valgte å filme i ei kirke fordi vi tenkte det er noe veldig interessant med å bruke en slik sakral bakgrunn, både til denne typen musikk og til teksten i låta, sier Gunhild Ramsay Kristoffersen i Bow To Each Other.

«We let them be thrown over board/Give them no chance at all/It’s not hard to see/They’re on the run/Where is your heart?» synger Bow To Each Other.

«Where is your heart?» handler om frustrasjonen Bow to Each Other føler over uvilje til å hjelpe mennesker på flukt.

– I de fleste store religioner står nestekjærlighet som en viktig dyd. Ved å filme i kirka vil vi illustrere en kontrast mellom den moralske læren de fleste av oss i Norge har vokst opp med, og det vi uttrykker i praksis ved å måtte diskutere i det uendelige hvor mange (eller få) flyktninger vi faktisk skal hjelpe, til tross for vår usannsynlig høye materielle standard, sier hun til Blikk Nett.

– Det er jo helt sprøtt at det skal være så vanskelig.

Bow To Each Other innleder det nye året med konsert på Sentralen i Oslo 21. januar.

Mer info: Bow To Each Other // Sentralen (Oslo)

Se «Where is your heart?» på Blikk Nett