For 28. gang inviterer Oslo/Fusion International Film Festival (tidligere Skeive filmer) til festival med kvalitetsfilmer fra hele verden på programmet.

Oslo/Fusion går av stabelen 19. – 23. september på Cinemateket/Filmens hus, Dronningens gate 16 i Oslo. Kjøp billetter, festivalpass og se trailerne: oslofusion.no

Blikks publikumspris
Blikk arrangerer årets publikumspris, der du kan stemme på dine favorittfilmer. Bruk stemmeseddelen som ligger på Cinemateket/Filmens hus, og gi poeng til filmene du har sett. To publikumsfavoritter skal kåres: Beste langfilm og beste kortfilm. Av alle som avgir stemme trekkes det ut tre vinnere som får hvert sitt årsabonnement på Blikk.

Program Oslo/Fusion onsdag 19. september
Tancred: kl. 17, White Rabbit
Sophia er en koreansk-amerikansk performance-kunstner som utforsker rasespenninger i Los Angeles. Selv beskriver hun kunsten sin som «kunst folk ikke kan kjøpe». Hun poster videoer og opptrer rundt omkring i byen uten særlig mange publikummere, og for å livnære seg jobber hun for TaskRabbit, et selskap der kunder leier folk til å gjøre diverse gjøremål for seg. Gjennom TaskRabbit treffer hun Victoria, og Sophia tror raskt at vennskapet deres kan blomstre til noe mer. Filmen er regissert av Daryl Wein, som tidligere regisserte «Lola Versus» med Greta Gerwig. Med «White Rabbit» presenterer han oss for et nytt kvinnelig talent i hovedrolleinnehaver Vivian Bang.

«White Rabbit»

Lillebil: kl. 18, Family Matters
I dette kortfilmprogrammet er familien i fokus. Dette utvalget av prisvinnende og kritikerroste kortfilmer forteller nye historier fra skeive familiers liv.

Tancred: kl. 19, Åpningsfilm: The Miseducation of Cameron Post
Vi er på begynnelsen av 1990-tallet og møter Cameron på videregående som er forelsket i en kvinnelig medelev. Når de tas på fersken i et intimt øyeblikk på skoleballet, sendes hun rett på en kristen «helbredelsesleir» for skeive. Her allierer hun seg med to andre utskudd; Adam, som ikke bundet av ideen om étt kjønn, og ei jente som kaller seg «Jane Fonda». Regissør Desiree Akhavans debutfilm «Appropriate Behavior», om en ung bifil kvinne i New York, ble varmt mottatt av kritikere og trukket fram av Lena Dunham som en av årets beste filmer. I sin andre spillefilm fortsetter Akhavan med kombinasjonen komedie og drama i en fortelling basert på den bestselgende romanen med samme navn.

Lillebil: kl. 20, Girl
15 år gamle Lara er trans og hennes store drøm i livet er å bli ballerina. Sammen med faren og sin yngre bror flytter hun til en ny by for å studere ved et av Belgias mest prestisjefylte danseakademier. I motsetning til andre filmer som håndterer transtematikk i tenårene, den mest kjente av disse «Boys Don’t Cry», skapes ikke konflikten i «Girl» fra omgivelsene og menneskene rundt, men i henne selv. Regissør Lukas Dhont har laget en utrolig imponerende debutfilm, og «Girl» fikk strålende kritikker etter premieren i Cannes i mai. Hovedrolleinnehaver Victor Polster gjør også en av årets beste skuespillerprestasjoner i dette strålende dramaet.

«Girl»

Tancred: kl. 21, Whitney
Whitney Houston døde bare 48 år gammel i 2012. I denne gripende dokumentaren får vi et rørende og innsiktsfullt blikk inn i livet til en av verdens største artister. Filmen gir oss flere nye hjemmeopptak som aldri er vist før, live-opptredener og avslørende intervjuer som gir innsikt i Houstons liv på godt og vondt.

«Whitney»

Lillebil: kl. 22, Cola de Mono
Julaften 1986: To brødre og mora gjør seg klar til høytiden, men det er varmt og de har dårlig råd. Etter middagen går den tilsynelatende veltilpassede storebroren ut for å treffe venner, mens den sære lillebroren blir hjemme og bryter seg inn på brorens rom. Det fører til oppdagelser om broren, seg selv og deres avdøde far. «Cola de Mono» er en homoerotisk thriller med komisk tilsnitt og referanser til Stephen Kings romaner, William Friedkins «Cruising» og klassiske coming-of-age-filmer. Filmtittelen har en artig dobbel betydning som avsløres i løpet av handlingen, og regissør Alberto Fuguets «plukk og miks»-estetikk fungerer svært godt i denne fornøyelige filmen.

«Cola De Mono»