Oslo Pride i dag

I dag åpner Pride House

Pride House arrangeres i år fra 24. til 28. juni og byr på fem dager fylt med panelsamtaler, debatter, foredrag, workshops og mer.

Fra panelsamtalen «Et Europa for alle» på Pride House i 2021.
Fra panelsamtalen «Et Europa for alle» på Pride House i 2021.
Publisert

 Lørdag åpner Pride House på Legenes hus på Christianias Torv, rett overfor Kontraskjæret. Det er gratis inngang og fri aldersgrense.

 Selve åpningen skjer kl. 18 og kvelden vil sette interseksjonalitet på agendaen gjennom ulike seksjoner og format. Kvelden starter med en Lip Sync opptreden av Gabriel Gebreselase. Deretter vil konferansier Asta Busingye Lydersen innlede resten av kvelden ved å fortelle litt om interseksjonalitetsprosjektet som Pride House har hatt gående med det skeive organisasjonslivet denne våren. Det blir appeller om interseksjonalitet fra organisasjonene PION, HivNorge og SLM. Etter appellene er det duket for panelsamtale der temaet er «Hvordan jobbe interseksjonelt i praksis?». Panelet vil modereres av Asta Busingye Lydersen, og panelistene er Isak Bradley fra PKI, Ingrid Thunem fra Unge Funksjonshemmede, Marianne Støle-Nilsen fra Inkluderende Feminisme og Inger Vanvik fra PolyNorge. Kvelden avsluttes med en workshop styrt av Sex og Politikk og Skeiv Ungdom, der alle som vil kan delta.

Fullt program finner du her: Pride House

Se noen av høydepunktene under Oslo Pride i dag

Mini Pride: Girls on Wheels

Lørdag 24. juni kan foreldre og barn ha det moro med Girls on Wheels og rullende aktiviteter på Mini Pride fra kl. 12 til 18. Det blir dj og instruktør og utstyr til utlån for både voksne og barn som vil prøve seg på rulleskøyter.

Klingenberg kino: Norwegian Dream

Se den prisbelønte skeive filmen Norwegian Dream.

Robert kommer fra Polen for å jobbe på et lakseforedlingsanlegg utenfor Trøndelagskysten i Norge. Isolert og langt hjemmefra planlegger han å holde hodet lavt og jobbe hardt for å søke økonomisk trygghet for seg selv og moren. Fokuset hans skifter imidlertid når han begynner å tilbringe tid med kollegaen Ivar som utforsker drag kulturen. Roberts spirende følelser for Ivar og hans lojalitet ovenfor hans polske konservative arbeidskollegaer settes på prøve når en streik bryter ut og arbeidsgiveren tilbyr ham en løsning på hans økonomiske problemer. Vil han velge tryggheten han har ofret så mye for, eller tar han en sjanse på å bli glad i Ivar?

Norwegian Dream, kl. 18, Klingenberg kino, Olav Vs gate 4.

Oslo Nye Teater: All About Mimi

Møt SoMe-fenomenet Mimi Devine!

Mimi Devine er tidligere Carte Blanche-danser Shlomi Ruimis alter ego som entertainer og dragqueen. Hun har hatt enorm suksess i sosiale medier, og tar nå sin kultur og sine følgere fra TikTok og Instagram til scenen. All about Mimi er en forestilling hvor Mimi danser, mimer og spiller ut sine villeste fantasier og utfordringer fra hverdagen som småbarnsmor. Med seg har hun fire dansere fra det norske ballroom-miljøet, som på hver sin unike måte forfører publikum – og Mimi.

Oslo Nye Teater: All About Mimi, kl. 19, Centralteatret, Akersgata 38.

Reclaim Pride

Lørdag tar Reclaim Pride over Blitz og byr på et døgn med queere aktiviteter. Det hele starter kl. 16 med Queer Mudwrestling, så er du klar for gjørme og moro, still opp. Kl. 18 er det Food for Aid, mens det kl. 21 åpnes opp for et realt drag show. Kvelden avsluttes med Klubb Danskebåten hvor djs sørger for rytmer gjennom natt.

Reclaim Pride, Blitz, Pilestredet 30.

Fullt program: oslopride.no og reclaimpride.no

Powered by Labrador CMS