Pride

Namdalspride: – Noen må sørge for at det gjennomføres

Fredag og lørdag går Namdalspride av stabelen. Opptakten ble ikke helt som de ønsket seg. Men mystisk flaggbrenning gir arrangørene mulighet til å snakke om hva Pride egentlig handler om.

I et 1960-tallsbygg som tidligere huset Namsos kommune har Namdalspride satt opp Pride-kiosken. Her er styremedlen Ida Uldal i arbeid.
Publisert Sist oppdatert

– Skam er en veldig destruktiv følelse som stjeler mye energi. Dette er helt grunnleggende kunnskap når vi jobber med psykisk helse, sier Ida Uldal (40), helsesykepleier og en av fem medlemmer i styret i Namdalspride. 

I år er det femte gang det arrangeres Pride i kystbyen Namsos, nord i Trøndelag, og Blikk møter Uldal i den dertil hørende Pridekiosken midt i sentrum av det som på overflaten kan fremstå som en litt søvnig flekk på Norgeskartet.

For et par uker siden tok planleggingen av arrangementet en litt besynderlig vending da en rekke regnbueflagg ble hengt opp i byen, for så å bli revet ned og brent.

Hendelsen fikk en del medieoppmerksomhet, men Uldal tror ikke den var så utslagsgivende for energien rundt årets femårsjubileum.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS