OL
Medaljefangst for skeive utøvere
Av de 36 åpent skeive idrettsutøverene i OL, kom 39 prosent hjem med medalje. Dermed plasserte «det skeive landslaget» seg på 12. plass på medaljestatistikken, foran store vinteridrettsnasjoner som Japan og Italia.
.
OL i Beijing hadde flere åpne skeive deltagere enn noe OL tidligere har hatt. Av disse tok 14 med seg medaljer, 4 gull, 2 sølv og 3 bronse.
Syv av spillerne på det canadiske kvinnelandslaget er i ishockey er skeive og var essensielle da Canada tok en etterlengtet revansje mot USA etter OL-tapet i 2018.
I isdans vant det franske paret Guillaume Cizeron og Gabriela Papadakis oppskriftsmessig gull, paret har vunnet omtrent alt de har deltatt i.
I skicross for kvinner dominerte svenske Sandra Näslund. Hun utklasset konkurrentene og vant gull slik hun har gjort i alle de store mesterskapene de siste årene, senest ble Naeslund verdensmester på hjemmebane i 2021.
På sin egen instagramkonto takker Sandra Näslund alle som har støttet henne på veien mot OL-seieren «Jag har värdens finaste familj och flickvän som støtter og ställer upp oavsett vad», skriver hun.
I hurtigløp på skøyter fortsatte Ireen Wust fra Nederland å vinne medaljer slik hun har gjort i OL etter OL. Med gull på 1500-meter og bronse på 1000-meter, er Wust nå den tredje mestvinnende vinterolympieren gjennom tidene.
Skipen på Storbritannias curlinglandslag for menn, Bruce Mouat måtte derimot nøye seg med sølvmedalje. De svenske herrene ble for sterke i en uhyre jevnspilt finale.
Sølv ble det også for Alex Carpenter på USA sitt ishockeylag for kvinner. På hjemmebane har derimot Carpenter scoret gull, hun forlovet seg med kjæresten Stephanie Klein like før OL.
På skøyter fikk Brittany Bowe fra USA bronse på kvinnenes 1000-meter, mens finske Ronja Savolainen tok bronse sammen med det finske kvinnelandslaget i ishockey.
.