I BLIKK OKTOBER NR. 10–2018 kan du lese mer om dette:

JEGEREN ANNA CALVI: Artisten utforsker skeiv kjønnsidentitet og seksualitet på sitt nye album «Hunter».

PRIDE PÅ OSLO WORLD: Festivalsesongen er ikke over. Musikkfestivalen Oslo World stiller med eget pride-program i oktober.

FAKA. Foto: Amira Moraloki.

QUEEN UTEN QUEER? Allerede før premieren på «Bohemian Rhapsody», surrer Oscar-ryktene rundt Rami Malek for rollen som Freddie Mercury. Samtidig beskylder kritikere filmen for å «heterovaske» den legendariske rockestjerna.

Rami Malek som Freddie Mercury. Foto: Twentieth Century Fox.

QUEER HIP – TRANS HOP: I oktober byr Red Bull Music Festival Oslo på det skeiveste innen hip hop på NYC Next Wave-konserten på Blå. På plakaten står Cakes Da Killa, Le1f og Quay Dash.

Quay Dash. Foto: Refinery29.

NEDE PÅ STASJONEN: Gjennom fire år har fotografen Kjersti Botnedal portrettert skeive og streite ungdommer i miljøet som kalles Hjørnet på Oslo Sentralstasjon.

Kjersti Botnedal. Foto: Reidar Engesbak.

ENHJØRNINGEN: «Hun fikk fram balansen mellom tristhet og den gode stemningen», sier Christer André Gudmundsdottir, en av de unge i fotoserien «Hjørnet på Oslo S – å komme til seg selv».

«Enhjørningen» © Kjersti Botnedal.

AGAPE I APPENES TID: Lurer du på om du skal sveipe til høyre? Gjør det, og husk at den beste matchen i jakten på sex og kjærlighet får du hvis du selv er ærlig i profilen din, sier psykolog Eirik Hørthe og sexolog Nanna Klingenberg.

SVEIPERNE: Vi får ofte høre om parene som fant den store kjærligheten på apper eller nettet, men mange synes datingen går like dårlig som før.

ROCKELEGENDE JUBILERER: For 30 år siden debuterte hun med albumet «Melissa Etheridge». Suksessen hun har hatt siden, kunne artisten knapt drømme om mens hun levde av tipsen på lesbebarer i L.A.

DRONNINGENE FRA FROGNER: De norske tvillingbrødrene Leif og Paal Roschberg i The Rocky Twins lyste opp den europeiske og amerikanske stjernehimmelen på 1930-tallet med utsvevende livstil og storartede dragshow.

The Rocky Twins. Foto: Mary Evans Picture/NTB Scanpix.

OPPGJØR MED PAULUS: I Tom Egelands nye thriller om arkeologen Bjørn Beltø, tar forfatteren et oppgjør med Paulus, kirken og kristendommens syn på homofile.

BREV FRA EN UKJENT: Da Line Baugstø fikk et uventet brev, kom ideen til ny ungdomsroman.

HOMORAPPORTEN: Som 15-åring skrev Kristin Fridtun i dagboka at ordet homofili hørtes ut som en sykdom. Som voksen har forfatteren reflektert over hvor disse tankene kom fra. Blant annet i den nye essayboka «Homoflokar».

Kristin Fridtun. Foto: Linn Kristin Nordseth.

LES OGSÅ:
OKTOBER: Blikk-gayden til skeive kulturopplevelser i oktober.

BLIKK PÅ VERDEN: Skeive nyheter verden rundt.

FILM & TV: Skeive nyheter på skjerm og lerret.

NYTT OM NAVN: Siste nytt fra hjemmefronten.

VEIVISER:
Skeive tilbud landet rundt.

ROSA SIDER: Blikks markedsplass.


KLIKK HER:
BLI ABONNENT!