I BLIKK NOVEMBER NR. 11–2018 kan du lese mer om dette:

BOB THE DRAG QUEEN: Blikk har intervjuet den sterkt politisk engasjerte Bob The Drag Queen, som vant «RuPaul’s Drag Race» i 2016. 18. desember er hun vertinne for «Christmas Queens»-showet på Folketeateret i Oslo.

DRAMADAMENE: Som et slags Thelma & Louise-radarpar har Bente Jørgensen og Martine Hammervold-Austinat sust inn i det skeive utelivet i Oslo med klubbkonseptet DRAMAqueen.

Bente Jørgensen og Martine Hammervold-Austinat er DRAMAqueen. Foto: Reidar Engesbak.

EN SANN HISTORIE: «Boy Erased» får norsk kinopremiere i desember. Blikk har snakket med skuespillere og regissøren om hvorfor filmens tema, «helbredelse av homofile», er så viktig å fortelle.

Fra filmen «Boy Erased»

TVUNGET TIL HOMOKUR: Filmen «Boy Erased» er basert på Garrard Conleys opplevelser fra en av USAs 250 kristne helbredelsesleire for homofile. – Jeg følte at jeg ikke hadde noe annet valg enn å ta «kuren», sier forfatteren til Blikk.

KIRKAS KVANTESPRANG: For ti år siden begynte Kristin Gunleiksrud Raaum å jobbe for at homofile skulle kunne vies i kirka. Nå har lederen i Kirkerådet også fått oppleve at den får et eget lhbt-utvalg.

Kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix.

SONDRES STYRKEMEDISIN: Sondre Lerche skjønte veldig tidlig i livet at han ikke hadde lyst å tilpasse seg normene og at det kunne være en styrke å være annerledes.

Sondre Lerche. Foto: Reidar Engesbak.

JÆVLA HOMO? NOT!: Oslobandet Astrobabes slapp nylig singelen «Jævla Homo».

Astrobabes. Foto: Reidar Engesbak.

BJØRNS BLIKK: Bokaktuelle Bjørn Hatterud er en funksjonshemmet homse med helt andre interesser enn det som er vanlig for en arbeiderklassegutt fra bygda.

Bjørn Hatterud. Foto: Jenny Johannes Jacobsen.

DET INGEN SER: Anna Ahlund ønsker å gi unge positive skeive historier uten de store «komme ut»-scenene. Det gjør hun med boka «Det ingen ser» om Fride som er ikke-binær.

GRENSELØS KJÆRLIGHET: Rekordmange norske byer har hatt sin egen Pride-feiring i år. Men ingen har vært så preget av grenseløs kjærlighet og frihetslengsel som Barents Pride i Kirkenes.

Barents Pride. Foto: Reidar Engesbak.

LES OGSÅ:
NOVEMBER: Blikk-gayden til skeive kulturopplevelser i august.

BLIKK PÅ VERDEN: Skeive nyheter verden rundt.

FILM & TV: Skeive nyheter på skjerm og lerret.

NYTT OM NAVN: Siste nytt fra hjemmefronten.

VEIVISER:
Skeive tilbud landet rundt.

ROSA SIDER: Blikks markedsplass.


KLIKK HER:
BLI ABONNENT!