I BLIKK DESEMBER NR. 12–2018 kan du lese intervju med Farmen-paret Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud, pluss mye mer.

FARMEN-PARET: Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud fikk massiv respons fra unge skeive for åpenheten sin. For selv om de holdt kjærligheten skjult for de andre i «Farmen», så delte de den med tv-seerne.

Anders Rogg og Terje Nordby. Foto: Svein Utigard.

JULEUHØYTIDELIG KABARET: Tramteateret-kameratene Anders Rogg og Terje Nordby har laget en kabaret om å grueglede seg til jula på grunn av seksuell legning, familiestrukturer eller økonomi.

DEN ENESTE UTVEIEN: Ahmed Umar kom hit som politisk flyktning for ti år siden. Nå er lhbt-aktivisten en av Norges mest lovende, unge kunstnere.

Selvportrett Ahmed Umar.

FEIRER KIM PÅ SCENEN: Få norske kvinner har hatt like stor betydning for så mange mennesker som Kim Friele. Nå har regissør Audny Chris Holsen laget en hyllest til kjærligheten, livet og kampene hennes i teaterstykket «Kim F».

Linn Løvvik og Anna Dworak. Foto: Kristin Bengtson.

REISEN MOT KJÆRLIGHETEN: I filmen «Rafiki» forelsker to tenåringsjenter seg i hverandre. – At folk i vesten ser at afrikanere forelsker seg, også i samme kjønn, på samme måte som alle andre, er så viktig, sier regissøren Wanuri Kahiu.

Wanuri Kahiu. Foto: Jenny Johannes Jacobsen.

FARVEL TIL DET TRISTE: Frimann Brustad prøver å slutte å skrive triste låter. Nå er 20-åringen ute med singelen «American Jeans». – Det er en sensuell sang, som for meg handler om å bli eldre og tryggere på seg selv og seksualitet sin, sier artisten.

Frimann Brustad. Foto: Victoria Vale.

JAZZY FALKEVIK: Da Julie ble kjæreste med bandkollega Ellen i jazztrioen Falkevik, ville hun skrive en lykkelig kjærlighetssang. Slik gikk det ikke.

Julie Falkevik. Foto: Gui Rebelo.

DIVAER MED DOWNS: Engelske Drag Syndrom opptrådte for to utsolgte hus på Elsker i Oslo i november. – Vi håper vi kan komme og lage show når dere har pride, sier Justin Bond, Horrora Shebangs og Gaia Callas.

Horrora Shebang i Drag Syndrome. Foto: Damien Frost.

GLEDESHUSET: I høst flyttet Nils Norman Iversen og Per Anders Rangul sammen for å pleie venneforholdet. Når de nå skal spille canasta til morgenkaffen, sender de tekstmelding for å finne hverandre på 22 rom og kjøkken.

Nils Norman Iversen og Per Anders Rangul. Foto: Reidar Engesbak.

LES OGSÅ:
DESEMBER: Blikk-gayden til skeive kulturopplevelser i desember.

POPKORN: Musikksider med et lite støt av elektrosjokk og politikk.

BLIKK PÅ VERDEN: Skeive nyheter verden rundt.

FILM & TV: Skeive nyheter på skjerm og lerret.

NYTT OM NAVN: Siste nytt fra hjemmefronten.

VEIVISER:
Skeive tilbud landet rundt.

ROSA SIDER: Blikks markedsplass.


KLIKK HER:
BLI ABONNENT!