I BLIKK APRIL NR. 4–2019 leser du intervju med skiløper og homotopp Stian Grastveit. Bli med Blikk til India og møt skeive par. Møt også Anne Risten Gaino Sara, en av Norges beste reinkappkjørere.

STIAN I RIKTIG SPOR:
Stian Grastveit har aldri vært på et skeivt utested, eller ute i miljøet. Men etter skisesongen skal Norges første åpne langrennsløper gå i pride-paraden og kanskje danse på Elsker.

Stian Grastveit. Foto: Reidar Engesbak.

ABSOLUTT DIVINE: Stephanie de Wit aka DJ DiVine gifter seg med frisørkjæresten sin i mai. Men først skal hun på cruise med Regnbuedagene i Bergen april.

DiVine. Foto: Dario & Misja.

WAINWRIGHT JUBILERER: Den Grammy-nominerte sangeren, låtskriveren og komponisten Rufus Wainwright kommer til Norge og Oslo Konserthus i april.

Rufus Wainwright.

REIN LYKKE PÅ VIDDA: Kampen mot samisk taushetskultur har vært lang for Anne Risten Gaino Sara. Et bryllup og en Esso-reklame satte punktum for en tøff reise.

Anne Risten Gaino Sara. Foto: Alf Ove Hansen.

BLIKK PÅ INDIA: I september i fjor fastslo Indias høyesterett at det ikke lenger skal være kriminelt for to samtykkende voksne av samme kjønn å ha sex. Hva betyr loven i praksis for det sterkt kjønnsdelte landet? Hva betyr den for Rohini og kjæresten som har vært sammen i 25 år?

Rohini og kjæresten. Foto: Niono Page.

EUROPAS SKEIVE HOVEDSTAD: Den skeive kulturen blomstret under Weimarrepublikken før den ble utryddet av nazistene. I dag har Berlin gjenerobret statusen som Europas lhbt-hovedstad.

Berlin. Foto: Reidar Engesbak.

FETISJPÅSKE I BERLIN: Easter Berlin er Europas største lær- og fetisjfestival. I påsken er den fluepapir for lær- og fetisjhomser fra hele verden, og ikke minst fra Norge.

MUSIKK + POLITIKK = SCHWUZ:
For den skeive klubben SchwuZ er musikk og politikk like viktig. Aktivistene som driver denne alternative kultur- og utelivsscenen i Berlin, har åpnet dørene for innvandrere og hjemløse.

SchwuZ. Foto: Guido Woller.

FØLSOMME TROMMIS: Tekstene på albumet «Brutalism», gir mer enn en pekepinn om at Jonathan Pierce har latt seg inspirere av bruddet med kjæresten, depresjon og angst.

The Drums. Foto: Nicholas Moore.

LES OGSÅ:
APRIL: Blikk-gayden til skeive kulturopplevelser i mars.

POPKORN: Musikksider med et lite støt av elektrosjokk og politikk.

BLIKK PÅ VERDEN: Skeive nyheter verden rundt.

FILM & TV: Skeive nyheter på skjerm og lerret.

NYTT OM NAVN: Siste nytt fra hjemmefronten.

VEIVISER: Skeive tilbud landet rundt.

ROSA SIDER: Blikks markedsplass.


KLIKK HER:
BLI ABONNENT!