I BLIKK OKTOBER NR. 10–2017 kan du lese mer om dette:

JÆVLA FEIG:
Gisle A. Gjevestad Agledahl, programleder for «Jævla homo», mener at han har vært feig som ikke har tatt tak i egne fordommer tidligere.

Gisle A. Gjevestad Agledahl. Foto: Linn Kristin Nordseth.


PRIDE UNDER NORDLYSET:
Når Tromsø inviterer til Arctic Pride fra lørdag 4. til søndag 12. november, er det med nordlyset som kulisser.

TRUMPOKALYPSE NÅ?
Mange forventet at Trump ville fjerne hardt tilkjempete lhbt-rettigheter. Men den skeive ragnarokken har uteblitt så langt, ifølge USA-kjennerene Gro Lindstad og Frank Rossavik .


AMANDA LEPORE:
Verdens mest berømte transkjønnede kvinne har regjert New Yorks klubbliv siden tidlig 90-tall. Selvfølgelig lager nattas dronning aldri mat eller gjør husarbeid.

Amanda Lepore. Foto: Marco Ovando.


HEI, BOKHØSTEN:
For alle som gjerne leser noe annet enn standardhistorien om da «hun møtte ham», er det mye å glede seg til denne høsten.

RØMME FRA ARVESYNDEN? I sin nye bok stiller Tommi Kinnunen spørsmålet: «Hvis du kommer fra en dysfunksjonell familie, kan du da være i stand til å forme en velfungerende familie selv?»

PÅ TROSS AV ALT: Marjam Idriss hadde lyst til å skrive om skyld, skam og homofobi uten at det skulle bli trist, vondt og leit.

ALT UAVKLART: I Unn Conradi Andersens debutroman prøver hun å rote rundt i og lufte ut av alle boksene og kategoriene, alt det tilsynelatende ferdigsnakka.

MYE MER ENN MUMMI:
Tove Jansson rolige og jordnære mummifigur Too-tikki var inspirert av kjæresten som ikke ville danse med henne da de traff hverandre.

Tove & Tuulikki. Foto: Per Olov Jansson.

PETER PAN FRA SKIEN: Når noen sprayer «Kenneth er homo» på kinoveggen, flykter hovedpersonen i Erik Eikehaugs roman bort fra Skien.

Erik Eikehaug. Foto: Linn Kristin Nordseth.

BARNA FORTELLER: Flyktningehistoriene fortelles sjelden eller aldri fra barnas perspektiv. I «Flukten til Europa» har Sigbjørn Ljung gitt dem en stemme .

DREPT FOR ÆRENS SKYLD: I «Ære være mine døtre» forteller Lene Wold om en jordansk far som dreper sin egen datter Aisha fordi hun er lesbisk.

Lene Wold. Foto: Linn Kristin Nordseth.

«HOMOBIBELEN» JUBILERER: 1957 markerer et slags skille i norsk homohistorie. Det er før og etter «Vi som føler annerledes». I år er det 60 år siden «homobibelen» kom ut.

VILLA MED SKEIV SJEL: I en gammel tømmervilla på Hasle lever Ulf Benterud det gode landsbylivet midt i Oslo.

Ulf Benterud. Foto: Reidar Engesbak.

KUNSTEN Å DRA DAMER: Finnes det en egen lesbisk måte å sjekke på?

Hverdagsskeiv. Foto: Linn Kristin Nordseth.

SAMBOER MED TOM: Nå kan du bli samboer med Tom of Finlands muskelmenn.

Tom of Finland – Brannteppe.

STERKE FØLELSER: Josefin Winther er ute med nytt album, «Righteously Wrong.» Les intervju med Winther på Popkorn-sidene.

LES OGSÅ:
POPKORN:
Musikksider med et lite støt av elektrosjokk og politikk.

BLIKK PÅ VERDEN: Skeive nyheter verden rundt.

SEPTEMBER: Guide til skeive kulturopplevelser i september.

ROSA SIDER: Blikks markedsplass.

VEIVISER: Skeive tilbud landet rundt.

NYTT OM NAVN: Siste nytt fra hjemmefronten.


KLIKK HER:
BLI ABONNENT!