Ingen illusjon

Publisert

Etter innsatsen i Norske Talenter på TV2 i fjor, hvor han ble stemt hele veien til finalen, har Norge blitt fortrollet av Alexx Alexxanders utrolige illusjoner. At den unge magikeren nå tar steget ut av skapet er ingen illusjon. Høsten 2010 fikk Alexx Alexxander Slottsfjellstårnet i hjembyen Tønsberg til å forsvinne på direktesendt fjernsyn og hele høsten reiste han landet rundt med sitt eget show, «En magisk aften», som ifølge Alexx ble Norges største dans- og magishow gjennom tidene. Nå står omsider Oslo for tur og «A Night of Illusions» hadde premiere på Edderkoppen 16. september, nøyaktig 12 år etter Alexx Alexxanders første helaften i hjembyen Tønsberg. – Det stemmer det. På samme dato og samme klokkeslett for tolv år siden hadde jeg min første premiere i Tønsberg. Den gangen var jeg 14 år og hadde nettopp startet mitt eget firma, sier Alexx Alexxander til Blikk Nett. Den 26 år gamle magikeren og illusjonisten markerer i dag en nytt veiskille. Han kommer ut av skapet som homofil i all offentlighet.– Det er egentlig ikke noe som har vært et tema for meg tidligere. Jeg lever jo et liv som er fylt med hemmeligheter, for å si det sånn, sier Alexx til Blikk Nett. – Men det at jeg er homofil er noe jeg ikke ønsker å holde hemmelig, fordi det er med på å definere hvem jeg er. Og ved å gå ut offentlig kommer jeg eventuelle spekulasjoner i forkjøpet. En annen grunn til at han velger å snakke om det nå er at han har funnet kjærligheten.– Jeg traff min store kjærlighet, Daniel, i Stockholm i sommer og etterhvert som vi nå har tilbrakt mye tid sammen har vi blitt veldig glade i hverandre, sier han til Blikk Nett. – Og nå vet jeg hvor forholdet er på vei. Det føles riktig. Riktig på en måte jeg aldri tidligere har følt. Da har jeg heller ikke noe ønske om at det skal være hemmelig, eller noe som ikke kan vises fram offentlig. Jeg ønsker å være lykkelig, rett og slett. Jeg vil ha et fint liv sammen med kjæresten min. Kjæresten Daniel Scarrillo er 27 år og jobber som profesjonell danser i Stockholm. Han er høyst levende og ikke et resultat av illusjoner og magi.– Men det var et magisk øyeblikk. Det er begge enig om. Da vi traff hverandre på et utested i Stockholm i sommer var bokstavelig talt kjærlighet ved første blikk. Med en gryende kjendisstatus kan det være vanskelig å treffe nye mennesker. Men enn så lenge er ikke det et problem i Sverige.– Her hjemme er det jo mange som vet hvem jeg er, etter Norske Talenter og VGTV og slike ting. Men Daniel ante ikke hvem jeg var, og det var en stor befrielse. Han ble glad i meg, uten alt det som er rundt. Han traff meg uten glitter og glam og ble forelsket i meg som den jeg er.

– Og hvem er du sammen med Daniel?

– Alexx Alexxander er den jeg er, men Daniel får mye av bare Alexx også. Jeg er ikke på jobb når jeg er sammen med Daniel, sier han og forteller at avstanden mellom dem ikke er et stort problem. – Vi pendler begge to. Når jeg har mulighet så drar jeg til Stockholm. Når Daniel har anledning kommer han til Oslo. Nå kommer han for å se siste forestilling på Edderkoppen, og så blir han her sammen med meg en periode.

– Hva tenker du om å bli en rollemodell for unge homofile?

– Hvis noen ser på meg som en rollemodell synes jeg det er veldig hyggelig.  Til tross for hva mange tror, har han aldri brukt evnene til å forføre.– Jeg bruker bare kreftene mine på gode ting. Det er klart at magi og illusjon kan være et godt sjekketriks. Men jeg har faktisk aldri benyttet meg av det. Jeg skiller veldig på hva som er jobb og hva som er privat. Det er tolv år siden den store debuten med helaftens show i hjembyen Tønsberg. Men karrieren startet likevel lenge før.– Det hele startet da jeg var fem år. Da fikk jeg en tryllebok av bestefaren min som var sjømann. Jeg har boken i bokhyllen hjemme fortsatt. Den boka ble min store inspirasjon. Da jeg var 10 år holdt jeg min første betalte opptreden på juletrefest, og siden på bursdager og sånne ting. Da jeg var 12 år vant jeg en landsomfattende tryllekonkurranse og som 14 åring tok jeg sølv i Nordisk mesterskap i scenemagi.

– Hva er det farligste trikset du noen gang har gjennomført?

– Det er mange ting. Men et av de farligste er vanntanken. Den opptrådte jeg med i Norske Talenter og jeg bruker den nå i dette showet også. Vanntanken er noe jeg fortsatt gruer meg til hver eneste gang jeg skal gjøre det. Det blir litt spesielt når jeg skal gjøre det på Edderkoppen og jeg vet at Daniel sitter i publikum og ser på. Han liker ikke at jeg gjør det. Men det er jo ikke så rart. Det er en tank fylt med fire hundre liter vann og et lokk med hengelås ... Han overlever nok vanntanken i denne showrunden også. Men utfordringene stopper ikke der.– Jeg har noen andre prosjekter på gang som jeg ikke kan avsløre ennå. Men det er noe som innebærer stor fare. Jeg liker å utfordre meg selv, sier Alexx Alexxander til Blikk Nett. «A Night of Illusions» spilles torsdag 6. oktober, fredag 7. oktober og lørdag 8. oktober og så er det pause til torsdag 27. oktober, fredag 28. oktober og lørdag 29. oktober.

Billetter og info hos:

edderkoppen.no