Inger Kristin Haugsevje skal lede Oslo Pride
Etter en festival i 2021 som til tross for pandemi skrev seg skeiv historie, takker nå daglig leder Monica Aasen av. Parallelt med dette trer Inger Kristin Haugsevje inn i vervet som leder for festivalen, melder Oslo Pride i en pressemelding.
Hybridfestival
Da Monica Aasen i 2019 tiltrådte som daglig leder var det ingen som hadde sett for seg at verden snart skulle snus på hodet. Mot alle odds har Oslo Pride likevel kommet seg inn på statsbudsjettet og statskanalen NRK under pandemien. Under de strenge restriksjonene i 2020 gjennomførte Aasen sammen med de frivillige et digitalt prideshow som fikk en publikumsoppslutning på over 150.000 tilskuere. Det var tydelig at en hybridfestival i 2021 ville ytterligere tilgjengeliggjøre festivalen for befolkningen. I tett samarbeid med helsemyndighetene ble dessuten Oslo Pride det første store arrangementet som ble gjennomført både digitalt og fysisk i år.
– Som festival har Oslo Pride gått med sjumilsstøvler. Vi har hatt høye langsiktige mål for festivalens utvikling. At vi har klart å gjennomføre flere av disse under pandemien har vært en gledelig overraskelse. Det forteller mye om engasjementet vi har både i og utenfor festivalen. Vi har fått en betydelig større rekkevidde og et bredere nedslagsfelt de siste årene, og vår kapasitet er styrket. Det har vært en fornøyelse å være daglig leder i Oslo Pride i dette arbeidet, sier Monica Aasen.
Bedre rustet
Inger Kristin Haugsevje tiltrådte nylig som leder for Oslo Pride, og er imponert over det Aasen har oppnådd i sin stilling.
– Monica har vært rett person til rett tid. Hun har sørget for at Oslo Pride har vokst veldig fort på kort tid, og tilrettelagt godt for frivilligheten. Hun har stått stødig gjennom pandemien og på en trygg måte ledet oss til fast post på statsbudsjettet, samt dekning i beste sendetid på NRK. Dette er historiske milepæler for bevegelsen, og har stor betydning for hele Norge, sier Haugsevje.
Nå som Oslo Pride er bedre rustet for festivalens størrelse gir det ledelsen rom til å sette større fokus på festivalens formål: frivillighet, inkludering og mangfold.
– Vi ønsker å rette en stor takk til Monica for hennes store innsats, og ønsker henne all lykke videre. Jeg gleder meg til å ta en skål med henne under Oslo Pride til sommeren, sier Haugsevje.
Setter kursen mot jubileumsåret 2022
Haugsevje trer inn som leder i planleggingsfasen for 2022, et viktig år for hele den skeive bevegelsen. Nå oppfordrer hun alle til å komme med sine innspill.
– I 2022 er det 50 år siden avkriminaliseringen av homofili i Norge. Dette skal markeres og feires over hele landet under Skeivt kulturår 2022. I Skeivt Kulturår skal det dokumenters, formidles og diskuteres skeiv kunst, kultur og historie. Oslo Pride blir et naturlig høydepunkt og en sentral arena i denne markeringen, og vi skal tilrettelegge for mye spennende innhold. Vi skal jobbe hardt for å skape pridestemningen folk er vant til fra før pandemien. Har du en spennende idé, kjenner du til en fantastisk skeiv artist eller kunstner? Send de i vår retning, oppfordrer Inger Kristin Haugsevje.
-
Trump om biskop i Washington: – Hadde en ufyselig tone
-
Biskop tryglet Trump om å vise nåde til skeive og migranter
-
– EBU sensurer Eurovision 2025
-
Klaveness stiller til valg om en plass i Uefa-styret – går for en kvotert plass
-
Nav-offer Marianne Evensen er død
-
Haugeruds «Drømmer» tatt ut til hovedkonkurransen i Berlin
-
Kutter lavterskeltilbud for skeive eldre
-
Trump: Det er bare to kjønn
-
Fay Wildhagen nominert til låtskriverpris
-
Slik ble «Y.M.C.A.» Donald Trumps soundtrack