Årets byhelt

Hilde Lundgaard er Årets byhelt

Den skeive Aftenposten-journalisten mottok prisen under Oslo Urban Week nylig.

Hilde Lundgaard under utdelingen av OMA Awards.
Publisert Sist oppdatert

Hvert år arrangerer OMA Oslo Urban Week, en uke som samler over 1400 byutviklere som diskuterer hvordan Oslo kan bli en bedre by.

Uken avsluttes med utdelingen av OMA Awards, som hedrer selskaper og mennesker som er med på å gjøre Oslo til en bedre by.

Blant de nominerte i kategorien var Aftenposten-journalist Hilde Lundgaard og Baba Bar-grunnlegger Dana Jdid.

I juryens nominasjon skriver de om Lundgaard:

«Hun har sett Barcode reise seg, giftet seg på MS Innvik, som lå til kai i Bjørvika, dekket første revisjon av Småhusplanen, og vært vitne til at Ellen de Vibes visjon om "fortetting i byggesonen" ble realisert.»

Om Dana Jdid skriver juryen:

«Baba Bar er mer enn bare en bar, det er Oslos mangfoldige urbane stue, og teamet med Dana i spissen er forpliktet til å diversifisere Oslos utelivsscene. Hennes arbeid med Baba Bar og andre prosjekter i Oslo har betydelig påvirket byens kulturelle landskap, fremmet multikulturalisme og skapt trygge rom for alle.»

Til slutt sto Hilde Lundgaard tilbake som vinneren av prisen Årets byhelt.

«Hilde Lundgaard representerer folkeopplysning på sitt beste», fastslo OMA-juryen om vinneren i kategorien Årets byhelt.

«Dette er stadig absurd. Jobben min handler mye om å følge med på de lange linjene i denne byen. Det har ikke vært kjedelig, og det blir ikke kjedelig videre heller. Tusen takk, sa Lundgaard da hun mottok prisen.

Lundgaard startet sin journalistkarriere i Aftenposten Aften i 1995, og har siden den gang skrevet mye om byutvikling og arkitektur.

Ifølge juryen har Lundgaard gjort en bemerkelsesverdig innsats som journalist for å forbedre Oslo.

«Med et skarpt blikk, ubestikkelig integritet og et tydelig språk, formidler hun Oslos arkitektur- og byutvikling til et bredt publikum. Hilde representerer folkeopplysning på sitt beste», sa jurymedlem Maria Kielland Krag fra scenen.

 

Powered by Labrador CMS