Rettssak

Fire kvinner frikjent i voldtektssak i Agder

Fire kvinner i slutten av tenårene er i Agder tingrett frikjent i en sak om gruppevoldtekt av en venninne for to år siden.

Fire kvinner i slutten av tenårene er i Agder tingrett frikjent i en sak om gruppevoldtekt av en venninne.
Publisert Sist oppdatert

De fire hevdet hendelsen, som fant sted på en bursdagsfest i november 2022, var frivillig og nektet straffskyld. Nå er de fire frifunnet i Agder tingrett, skriver VG.

På et tidspunkt under festen var fornærmede og hennes fire jevnaldrende venninner på soverommet. Ifølge tiltalen ble den fornærmede kvinnen dyttet ned på sengen og holdt fast av tre av venninnene, mens den fjerde skal ha utført overgrepet.

Det ble blant annet brukt et sexleketøy som den fornærmede hadde fått i gave tidligere på kvelden.

I retten har den fornærmede kvinnen forklart at hun forsøkte å vri seg unna og flere ganger bedt venninnene om å stoppe, men retten finner det ikke bevist at de tiltalte ikke forsto at fornærmede ikke samtykket til seksuell omgang.

– Vi ser her et utslag av hvor strenge beviskrav det er i strafferetten i slike saker, sier Åshild Schmidt, som er bistandsadvokat til den fornærmede kvinnen.

Hun sier det var viktig for hennes klient at hun fikk muligheten til å forklare seg.

– Påtalemyndigheten skal ha honnør for at de tok ut tiltale i saken. At saker som dette prøves for domstolen, er veldig viktig. Mer har jeg ikke å si om saken nå, sier Schmidt.

Powered by Labrador CMS