I Tokyos bydel Minato foreligger det nå et lovforslag som skal sikre alle innbyggernes rett til å ha det kjønnsuttrykket de selv ønsker.
I Tokyos bydel Minato foreligger det nå et lovforslag som skal sikre alle innbyggernes rett til å ha det kjønnsuttrykket de selv ønsker.

Kle deg som du vil!

Bydelen Minato vil lovbeskyttelse lhbt-personers rett til å uttrykke seg som vi vil gjennom klær og utseende.

Publisert Sist oppdatert

Minato, en av Tokyos 23 bydeler, vil i februar legge fram forslaget for sitt lokale bydelsstyre. Målet er at bestemmelsen skal tre i kraft fra april i år. Da skal den garantere at alle bydelens borgere, og alle som ellers jobber eller studerer der, kan gå i de klærne, eller uniformene, som føles riktig for dem. Inkludert er også retten til å bruke sminke uavhengig av kjønnsidentitet. Også i skolen skal elevene kunne velge bukser, eller skjørt uavhengig av kjønn.

Ledelsen i bydelen har forklart at de på lang sikt håper at dette tiltaket vil få ringvirkninger og føre til at skeive par vil kunne likestilles med gifte heterofile par. Ledelsen som har kartlagt diskrimineringen i Minato, mener at det haster med få på plass en lovbeskyttelse: «Mange skoleelever sliter med uniformene sine, spesielt når de begynner på ungdomsskolen. Vi ønsker oss en bydel der lhbt-befolkningen kan være komfortable».

Blir bestemmelsen vedtatt, blir Minato det første området i Japan som gir sine beboere denne friheten.

Kilde: The Japan Times

Powered by Labrador CMS